Θρήνος για τη Δήμητρα Ιορδανίδου, τη μαραθωνοδρόμο που σκοτώθηκε από φορτηγό κάνοντας ποδήλατο

0
Η αείμνηστη Μαρία Ιορδανίδου.

ΑΘΗΝΑ. (https://www.pontosnews.gr/) Στο πένθος έχει βυθιστεί ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός από την είδηση του τραγικού θανάτου της Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατο, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με τη Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ποδήλατο βρέθηκε σφηνωμένο κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Εικάζεται ότι οι δύο οδηγοί έστριψαν ταυτόχρονα. Την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές ταχύτητες και μειωμένη ορατότητα.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν μαραθωνοδρόμος και έπαιρνε μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ είχε εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα και σε διεθνείς διοργανώσεις. Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε και το τρίαθλο.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες συμμετείχε στον αγώνα των 8χλμ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Είχε κατακτήσει δύο φορές την τρίτη πανελλήνια θέση και δύο φορές την τέταρτη θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας – μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων από τη βόρεια Ελλάδα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία: αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.