ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ομογενής Ισαάκ Πασχαλίδης, ιδιοκτήτης της πολύ γνωστής ντάινερ Jackson Hole, που βρίσκεται δυτικά προς τον αυτοκινητόδρομο Γκράντ Σέντραλ, στην περιοχή East Elmhurst, έσωσε απο βέβαιο πνιγμό ένα κοριτσάκι που πήγε να δειπνήσει την περασμένη Κυριακή στο εστιατοριό του, μαζί με τους γονείς της.

Οχι μόνο οι γονείς του παιδιού όσο και το προσωπικό της επιχείρησης εξήραν την ηρωική αυτή πράξη του κ. Πασχαλίδη και τόνιζαν ότι αντιμετώπισε με μεγάλη ψυχραιμία την κατάσταση.

Το «Τζακσον Χολ» είναι ενα απο τα πιο γνωστά ντάινερ της περιοχής τόσο για το φαγητό που προσφέρει στους ταξιδιώτες και στους κατοίκους της γύρω περιοχής όσο και για το ότι σε αυτό έχουν γυριστεί και κινηματογραφικές ταινίες.

Οι φωτογραφίες από τς επισκέψεις του προέδρου Μπιλ Κλίντον στο εστιατόριο του ομογενή.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης, το τοπικό κανάλι ABC7NY και ο βετεράνος Ρεπόρτερ Jim Dolan, το κοριτσάκι κινδύνευσε να πνιγεί όταν μια τροφή που έφαγε, έφραξε τον οισοφάγο και πανικοβλημένο έστρεψε το βλέμμα της στους γονείς της. Οπως ήταν φυσικό, κι εκείνοι υπό συνθήκες πανικού το πήραν και έτρεξαν στην κουζίνα του εστιατορίου ζητώντας βοήθεια απο το προσωπικό.

Για καλή τους τύχη, στο σημείο βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί και ο κ. Πασχαλίδης ο οποίος αμέσως επενέβη και άρχισε να εφαρμόζει στο κοριτσάκι την περίφημη «Τεχνική του Χαιμλιχ», (Heimlich maneuver) που ενδείκνυται απο ειδικούς, ώστε να γίνει άμεσα η απόφραξη του αναπνευστικού συστήματος.

Ο κ. Ισαάκ Πασχαλίδης είπε στο ρεπόρτερ του ABC7NY ότι εφήρμοσε την σχετική τεχνική πιέζοντας τους μυς της κοιλιάς του κοριτσιού για 13 συνεχόμενες προσπάθειες και τελικά το κοριτσάκι κατάφερε να αναπνεύσει.

«Προσευχόμουν στον Θεό», είπε, ο κ. Πασχαλίδης, «να μην πάθει κάτι το κορίτσι. Και πίεζα την κοιλίτσα της όσο πιο σκληρά μπορούσα. Δεν νοιάστηκα αν σπάσει κάτι. Σκεφτόμουν μόνο να κάνω ότι μπορώ για να ζήσει το κορίτσι».  Φαίνεται ότι ο Θεός άκουσε τις προσευχές του ιδιοκτήτη.

Αμέσως, μόλις επανήθλε το φυσικό χρώμα στο προσωπό της, οι γονείς του αλλά και το ίδιο το παιδί αγκάλιασαν τον κ. Πασχαλίδη και τον ευχαρίστησαν με δάκρυα στα μάτια. Πάνω στην ταραχή όμως ο κ.  Πασχαλίδης δεν μπόρεσε ούτε να ζητήσει αλλά ούτε και να συγκρατήσει το όνομα του κοριτσιού.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κάμερες ασφαλείας στους χώρους της κουζίνας κατέγραψαν τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη να βοηθήσει το κοριτσάκι να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Τόσο το γεγονός ότι η επέμβαση του ιδιοκτήτη ήταν άμεση και μάλιστα σε ενα χώρο εστίασης, όσο και η αναφορά του ρεπόρτερ ότι η κατάληξη αυτή την φορά ήταν θετική, μας δίνει ελπίδες ότι το ίδιο θα έκαναν και άλλοι ομογενείς ιδιοκτήτες ντάινερ ή εστιατορίων. Η πράξη αυτή καθαυτή άλλωστε αποδεικνύει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία του κ. Πασχαλίδη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.