Θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τον Ιερέα του Λαού του Οχάιο

  0
  Το βιβλίο επισκεπτών για τον π. Μενέλαο Παπαγεωργίου που άνοιξε η οικογένεια στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τελετών Heslop Funeral Home

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκάλεσε η εις Κυρίου αποδημία  του «Ιερέα του Λαού», όπως αποκαλούσε η ομογένεια του Οχάιο τον π. Μενέλαο Παπαγεωργίου (Father Menelaos Papageorgiou), που υπηρέτησε για μισό περίπου αιώνα την κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής (Greek Orthodox Church of Life Giving Fountain) στο Μάρτινς Φέρι του Οχάιο.

  Ο θρυλικός ιερέας αποδήμησε εις Κύριον την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, στην Λευκωσία, όπου διέμενε τα τελευταία οκτώ χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 στην Λευκωσία αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν επτά ιερείς. Αμέσως μετά έλαβε χώρο ο ενταφιασμός του στο ίδιοι κοιμητήριο όπου από το 2012 αναπαύεται η πρεσβυτέρα Ερασμία Παπαγεωργίου.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Κωνσταντίνο (Gus) και Patty Παπαγεωργίου Μαρίνα και Τόνι Παπαποστόλου (Marina and Tony Papapostolou), τα τέσσερα εγγόνια και τα τρία δισέγγονα.

  Ο αείμνηστος, π. Μενέλαος Παπαγεωργίου.

  Ο αείμνηστος χειροτονήθηκε το 1949 στην γενέτειρά του στην Κύπρο και μετά την αποφοίτησή του από την Θεολογική Σχολή Αθηνών ήρθε στις ΗΠΑ  και υπηρέτησε με πάθος τον αμπελώνα του Κυρίου και για 45 συναπτά έτη διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής στο Μάρτινς Φέρι του Οχάιο.

  Στις 8 Μαϊου 1949 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την πρεσβυτέρα Ερασμίας με την οποία έζησαν μονοιασμένα και αγαπημένα για 63 συναπτά έτη και μόνο ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Μαρίνα, τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής και με την αγάπη για την ομογένεια, την Ελλάδα και την μαρτυρική Κύπρο. Ο Θεός τους αξίωσε να απολαύσουν την χαρά των τεσσάρων εγγονιών και των τριών δισεγγονιών.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στην κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής Zoodochos Peghe Greek Orthodox Church of Martins Ferry, 314 N. 5th St., Martins Ferry, OH 43935.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια, στα δισέγγονα και τους λοιπούς συγγενείς.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.