Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του αιωνόβιου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

0
Ο αείμνηστος Γεώργιος Μοίρας την περίοδο που υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στους συγγενείς και φίλους ο θάνατος του αιωνόβιου πολυβραβευμένου παλαίμαχου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κορέας Γεωργίου Μοίρα (George Mirras) που απεβίωσε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 100 ετών.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1922 στην πόλη Φάργκο ττης Βόρειας Ντακότα και άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Ουρμπαντέιλ της Άϊοβα.

Ο θάνατός του καταλυπεί τον αδελφό του συνταγματάρχη Pete Mirras, τα εγγόνια του αδελφού του Aaron και Andrew Loughlin, Tom και Ladonna Gratias, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου  2023 οι συγγενείς και οι φίλοι παρέστησαν στο προσκύνημα και στο τρισάγιο που τελέστηκαν στο παρεκκλήσιο του Iles Westover, ενώ σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Κοιμητήριο των Βετεράνων της Αϊόβα.

Μεθαύριο, Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Des Moines της Άϊοβα για το καθιερωμένο επικήδειο γεύμα.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου (St. George Greek Orthodox Church, 1110 35th Street, Des Moines, IA 50311) είτε στην AHEPA 192 στο Charitable Trust (towards the training of a Service Dog that will be named George in honor of George’s military service), c/o St. George Greek Orthodox Church, 1110 35th Street, Des Moines, IA 50311.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1922 στο Φάργκο της Βόρειας Ντακόντα. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο North Dakota State High School εντάχθηκε στον πεζικό του αμερικανικού στρατού και συμμετείχε στα πεδία των μαχών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ιαπωνία και βραβεύτηκε με το ορειχάλκινο αστέρι «Bronze Star». 

Μετά την αφυπηρέτησή του από τον Στρατό έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και αποφοίτησε από την σχολή δημοσιογραφίας. Εργάστηκε όλη του την ζωή στο τμήμα μάρκετινγκ των «Junction City Kansas Daily Union», «Τhe Omaha World Herald», WOW Radio & TV in Omaha, Des Moines Register & Tribune, Business & Industry Magazine in Des Moines, Iowa Power & Light Company, και του «Home Builders Association of Greater Des Moines».

Ήταν μέλος της μέλος της Μασονικής Στοάς (32nd degree Mason) και συνάμα μέλος της AHEPA, του «Kiwanis Club» και «Toastmasters International».

Το κυνήγι, η σκοποβολή, το γκολφ, το διάβασμα και το γράψιμο ήταν τα χόμπι του.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους λοιπούς συγγενείς. Αιωνία του η μνήμη!

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.