ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες ιδιοκτήτες εστιατορίων της Αστόριας  και κατ΄ επέκταση του Κουίνς και του Μανχάταν το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Αυγούστου 2020, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Αστόριας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα πρόστιμα και για την αφαίρεση αδειών ποτού, καθώς επίσης και για τα άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλει με πρόσχημα τον κορωνοϊό ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο και ο Δήμαρχος Μπιλ Ντι Μπλάσιο.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και ομογενείς εστιάτορες, καθώς επίσης και το ταμίας του Παν Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης, Νίκος Μπάρδης. Μεταξύ αυτών και οι ιδιοκτήτες που τιμωρήθηκαν από τις αρχές με την αφαίρεση των αδειών ποτού.

Κεντρικός ομιλητής της διαμαρτυρίας ήταν ο Φερνάντο Ματέο, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτηση για την στάση των αρχών και κυρίως για το γεγονός ότι οι πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης είναι οι μόνες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στις οποίες δεν επιτρέπεται το σερβίρισμα φαγητού σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται σερβίρισμα φαγητού και ποτού μετά τις 11.00 μ.μ.

Ο κ. Ματέο πρότεινε στους εστιάτορες να οργανωθούν, να συγκεντρώσουν χρήματα και να προσλάβουν δικηγορική εταιρεία, η οποία θα μηνύσει τον Δήμο και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Στη συγκέντρωση παρέστη και η πολιτειακή γερουσιαστής της 13ης εκλογικής περιφέρειας Τζέσικα Ράμος, η οποία με την παρουσία της εξαγρίωσε μια μερίδα εστιατόρων και συνάμα έγινε μάρτυρας της αγανάκτησης και της αγωνίας των εστιατόρων για το μέλλον των επιχειρήσεών του και του κλάδους γενικότερα.

Ο Μιχάλης Μιλτιάδου, ιδιοκτήτης του  Avenue Café  στην διεύθυνση 35-27 30th Ave, και «Tru Café and Lounge» στη διεύθυνση 35-19 Ditmars Blvd, στην Αστόρια απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» για την κρίση επεσήμανε: «Βιώνουμε την χειρότερη κρίση που βίωσε ποτέ η εστίαση στη Νέα Υόρκη. Τρεις μήνες ήμασταν κλειστοί. Ανοίξαμε και παρ’ όλες τις βοήθειες  που υποσχέθηκαν μας υποχρεώνουν να κλείσουμε τα εστιατόρια στις 11.00 το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται να σερβίρουμε φαγητό και ποτό μετά τις 11.00 μ.μ.».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Φερνάντο Ματέο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για τις απώλειες των επιχειρήσεών των εστιατορίων του επεσήμανε ότι «οι απώλειες κυμαίνονται στα 35%, διότι από τις 10.00 μέχρι τις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο.

Όσον αφορά τα πρόστιμα και την αφαίρεση των αδειών ποτού επεσήμανε: «Η Αστόρια έχει πάρει τα πάνω της. Αρχίσαμε πολύ καλά, αλλά δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε. Τα πρόστιμα αυξάνονται και αυτό δεν αφορά μόνο τα εστιατόρια, αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις».

Ο κ. Παναγιώτης Καμπίτσης ιδιοκτήτης του «New York Bakery Cafe» στην διεύθυνση 32-06 30th Ave, στην Αστόρια επεσήμανε: «Η κατάσταση χειροτερεύει διότι τα εστιατόρια και τα άλλα κέντρα εστίασης τα οποία τροφοδοτούμε με είδη ζαχαροπλαστικής υπολειτουργούν, ενώ πολλά άλλα παραμένουν κλειστά.  Πώς να δουλέψεις με τα ελάχιστα τραπέζια που μας επιτρέπουν στο πεζοδρόμιο».  

Σε πρώτο πλάνο ο Φερνάντο Ματέο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς εάν φοβούνται τον κορωνοϊό οι πελάτες επεσήμανε: «Οι πελάτες στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί, αλλά τώρα πλέον έχουν ξεθαρρέψει, διότι όταν έχεις πιθανότητα τα 99.99% να ζήσεις ακόμη κι αν μολυνθείς δεν φοβάσαι.  Οι αριθμοί είναι κάτω. Έχει ανοίξει όλη η πολιτεία της Νέας Υόρκης εκτός του Δήμο της Νέας Υόρκης».

Ερωτηθείς για τις απώλειες σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο επεσήμανε ότι είναι μειωμένες κατά 50%.

Ο ταμίας του Παν Γριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Αϊλαντ Νίκος Μπάρδης επεσήμανε: «Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στους εστιάτορες που βλέπουν να χάνεται η γης κάτω από τα πόδια τους. Δυστυχώς τα  πράγματα κάθε μέρα και χειροτερεύουν. Εμείς που αριθμούμε πάνω  από 750 μέλη υπολογίζουμε ότι έχουμε χάσει αρκετά μέλη.

Στο κέντρο η πολιτειακή γερουσιαστής Τζέσικα Ράμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα 40% των εστιατορίων και των μπαρ στη Νέα Υόρκη δε θα ανοίξουν. Δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα. Δεν ξέρουμε τι να πούμε στον κόσμο. Αυτός ο Δήμαρχος και ο Κυβερνήτης μας έχουν καταστρέψει. Οι εστιάτορες είναι η τρίτη δύναμη στην Αμερική και ειδικά στην ομογένεια.  Εμείς μεγαλώσαμε μέσα στα εστιατόρια, σπουδάσαμε τα παιδιά μας, και βλέπουμε οι περιουσίες μας να χάνονται».

Ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι υποφέρει όλος ο κλάδος της εστίασης συμπεριλαμβανομένων και των αλυσίδων των εστιατορίων.

«Όλοι υποφέρουν. Οδηγούμαστε από μια κατάσταση στην άλλη και δεν ξέρουμε τι ξημερώσει την επόμενη ημέρα και πώς να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», κατέληξε.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. […] Ο Μιχάλης Μιλτιάδου, ιδιοκτήτης του  Avenue Café  στην διεύθυνση 35-27 30th Ave, και «Tru Café and Lounge» στη διεύθυνση 35-19 Ditmars Blvd, στην Αστόρια απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» για την κρίση επεσήμανε: «Βιώνουμε την χειρότερη κρίση που βίωσε ποτέ η εστίαση στη Νέα Υόρκη. Τρεις μήνες ήμασταν κλειστοί. Ανοίξαμε και παρ’ όλες τις βοήθειες  που υποσχέθηκαν μας υποχρεώνουν να κλείσουμε τα εστιατόρια στις 11.00 το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται να σερβίρουμε φαγητό και ποτό μετά τις 11.00 μ.μ.».https://www.anamniseis.net/sigkentrosi-diamartyrias-estiatoron-kata-ton-prostimon-kai-tin-aferesi-ad… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.