Θλίψη και οδύνη για τον τραγικό θάνατο του ομογενή δικηγόρου και ηγέτη της κοινότητας του Μπρίντζορτ

  0
  Ο διακριμένος ομογενής δικηγόρος και δη ποινικολόγος Παναγιώτης Τσιμπιδάρος, ο οποίος την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 υπέκυψε στα τραύματά του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ο διακεκριμένος ομογενής δικηγόρος και ηγέτης της ομογένειας του Μπρίτζπορτ του Κονέντικατ Παναγιώτης Τσιμπιδάρος (Peter Tsimbidaros) επιβιβάστηκε με χαρά στο αυτοκίνητό του για το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό τραπέζι χωρίς ποτέ του να φανταστεί το παιγνίδι της μοίρας.

  Στη συμβολή των Οδών Fairfield Avenue και Ellsworth Street έπεσε επάνω του ένα όχημα τύπου «Chrysler van» το οποίο κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, το παρέσυρε και το σφήνωσε το αυτοκίνητό του «Honda CRV» στο πεζοδρόμιο απέναντι από κατάστημα «Dunkin Donuts» στη διεύθυνση 2550 Fairfield Ave του Μπρίτζπορτ.

  Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος και ανέλαβαν τη διακομιδή του τραυματισμένου θανάσιμα ομογενή στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 υπέκυψε στα τραύματά του.

  Ο οδηγός Κιθ Κόμερφορντ (Keith Commerford) ο οποίος προκάλεσε το δυστύχημα συνελήφθη διότι την ίδια ημέρα είχε προκαλέσει και άλλο ατύχημα, άφησε αβοήθητο το θύμα και έγινε άφαντος.

  Ο Παναγιώτης Τσιμπιδάρος σε παλαιότερη φωτογραφία.

  Την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 ο δράστης παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, για οδήγηση υπό επήρεια και άλλες κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος κρατείται με εγγύηση $500.000 και τη Δευτέρα θα προσαχθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου και όσο προχωρούν οι έρευνες δεν αποκλείεται να του απαγγελθούν νέες κατηγορίες.

  Ο θάνατος του 50χρονου ομογενή δικηγόρου έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας του Μπρίτζπορτ, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, διότι για ένα τέταρτο του αιώνα ο Παναγιώτης Τσιμπιδάρος ήταν ο προστάτης των αδικημένων και των αδυνάμων.

  Η σορός του το πρόγευμα της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό της της Αγίας Τριάδας του Μπρίτζπορτ στη διεύθυνση 4070 Park Ave, Bridgeport, C.T. 06604.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12.30 το μεσημέρι στον ίδιο ναό και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Lawncroft Cemetery» στο Fairfield του Κονέκτικατ.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τους γονείς του Απόστολο Τσιμπιδάρο και Δήμητρα το γένος Λέκκα, τον αδελφό του Γιάννη Τσιμπιδάρο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1969 στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Οι γονείς του Απόστολος Τσιμπιδάρος και Δήμητρα το γένος Λέκκα κατάγονταν από την Αθήνα και τα Αθίκια Κορινθίας, αντίστοιχα. Γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1961 στο Γουίνιπεγκ του Καναδά.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Γιάννη το 1964 και τον Παναγιώτη το 1969 και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Τον Σεπτέμβριο του 1964 δέχτηκαν την πρόσκληση του Αθανάσιου Τσιμπιδάρου, ήρθαν νόμιμα στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ.

  Ο Απόστολος Τσιμπιδάρος προέρχεται από την γνωστή δημοσιογραφική οικογένεια της Αθήνας και είχε ασχοληθεί ένα διάστημα ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία, αλλά ο αγώνας για την επιβίωση δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια για τον ίδιο διότι ήθελε τα παιδιά του να σπουδάσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Ο Γιάννης έγινε αρχιτέκτονας και ο Παναγιώτης ένας από τους καλύτερους δικηγόρους και συνάμα ποινικολόγους του Κονέκτικατ.

  Τα δύο 24ωρα που μεσολάβησαν από τον τραγικό θάνατό του μέχρι και ετούτη την ώρα απέδειξαν ότι ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη και οδύνη όχι μόνο στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και σε άλλες εθνικές ομάδες που διαβιούν στο Μπρίτζπορτ.    

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη διεύθυνση 4070 Park Ave, Bridgeport, CT 06604.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Commerce Hill Funeral Home» στη διεύθυνση 4798 Main St. Bridgeport, CT 06606, τηλέφωνο (203) 371-1966

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.