Θεόδωρος Κοκκόρης – Theodore Kokkoris (1921 – 2018)

  0

  O ευπατρίδης Θεόδωρος Κοκκόρης (Theodore Kokkoris) τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου 2018, από τις 5.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home” στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, ΝΥ 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd Street, Astoria, New York 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο St. Michael’s Cemetery στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Ιορδάνη και Βενετία Κοκκόρη, τα εγγόνια Σοφία και Παναγιώτη Χριστάκη, Κατερίνα Κοκκόρη, Θεόδωρο Κοκκόρη, τους συμπέθερους Καίτη και Σπύρο Καραστάθη, Βασίλειο Καραστάθη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1921 στο Κυπαρίσσι νομού Λακωνίας σε οικογένεια πολυτέκνων. Οι αείμνηστοι γονείς του έφεραν στον κόσμο τέσσερα αγόρια και πέντε κορίτσια και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη, Κώστα, Γιάννη, Θεόδωρο, Βασιλική Γιαννούλα, Αγγελική, Γεωργία και Χρυσούλα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Θεόδωρος ήταν το μικρότερο τέκνο της οικογένειας και το 1958 αποφάσισε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και αγκυροβόλησε στο Τορόντο του Καναδά. Εκεί γνώρισε την Άννα το γένος Ελευθεριάδη και το 1960 χόρεψαν το Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον αείμνηστο Δημήτριο και τον Ιορδάνη και τα γαλούχησε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1963 μετακόμισαν στην Καλιφόρνια και μετά από δύο περίπου χρόνια ήρθαν στη Νέα Υόρκη για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τόσο για τους ίδιους όσο και τα παιδιά τους και ο δεύτερος με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη αποτελούσε και συνεχίσει να αποτελεί το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής.

  Ο Θεόδωρος εργάστηκε σκληρά και ήταν για πάνω από δύο δεκαετίες στο φημισμένο εστιατόριο Carnegie Deli και επένδυσε όσο ελάχιστοι στο μέλλον των παιδιών του.

  Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του, όπως έλεγε συχνά στους συγγενείς και φίλους, ήταν η οικογένειά του και το γεγονός ότι ο γιος του Ιορδάνης υπηρέτησε με πάθος την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας με την ιδιότητα του μέλους, του συμβούλου και τη διετία 2001 – 2002 του προέδρου της.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην κοινότητα. Παράλληλα τόνισε ότι επικοινώνησε με τα παιδιά και τα εγγόνια, ότι εξέφρασε τα συλλυπητήρια.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: PENN STATE THON  (https://thon.donordrive.com)

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.