Τετρακόσιοι ομογενείς στο δείπνο της Αμερικανικής Σχολής και της Γενναδείου (βίντεο)

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γεωργίου Οργανάκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τετρακόσιοι περίπου ομογενείς το βράδυ της Πέμπτης, 9 Μαϊου 2019,  ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των διοικητικών συμβουλίων της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών της Αθήνας (American School of Classical Studies at Athens) και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, γιόρτασαν από κοινού τα επιτεύγματα των δώδεκα και πλέον δεκαετιών των ανασκαφών της Κορίνθου και τίμησαν τη μνήμη της αρχαιολόγου Hetty Goldman.

H εκδήλωση έλαβε χώρα στο φημισμένο «Capitale» στο Μανχάταν και παραβρέθηκαν πολλοί ομογενείς από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, επιχειρηματίες, καθώς επίσης και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της  Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊώννου, ο πρόεδρος του ομίλου «Red Apple», Τζον Κατσιματίδης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδελφείας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γεωργίου Χαλάκου μετά του συζύγου της Δημητρίου Χαλάκου, καθώς επίσης και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής, Γεώργιος Ορφανάκος (George T. Orfanakos), ο οποίος ανέλαβε και ρόλο παρουσιαστή εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και την ευγνωμοσύνη για όλους όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.  

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής κ. Αλέξανδρος Ζαγοραίος (Alexander E. Zagoreos) αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Σχολής και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών αποτελούν ένα επί πλέον δείγμα της αφοσίωσης και της γενναιοδωρίας των διαχειριστών αυτής της κληρονομιάς».

Ακολούθησε η ομιλία της καθηγήτριας και διευθύντριας της σχολής, Jenifer Neils (Τζένιφερ Νέιλς), η οποία παρουσίασε το ντοκιμαντέρ για την Hetty Goldman (Χέτι Γκόλντμαν) με τίτλο «Hetty Goldman: First Among Equals».

Εξίσου συγκινητική ήταν και η ομιλία της Megan Goldman – Petri – εγγονής της Goldman – η οποία αναφέρθηκε στην κληρονομιά και στις παρακαταθήκες της αείμνηστης γιαγιάς της.

Στο πρώτο τραπέζι μεταξύ άλλων διακρίνεται και η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι ομιλίες του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής  William Loomis και των καθηγητών Mark Lawall, Jack L. Davis και Christopher A. Pfaff.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία, το δείπνο και των χορηγιών θα διατεθούν για την ενίσχυση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Κόρινθο και την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής στην Αθήνα.  

Γενική άποψη της κατάμεστης αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Γρηγόρης Μανινάκης, Κώστας Ψαρός, Μέγκαν Γκουλντ και Γλαύκος Κοντεμενιώτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μερική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη δημοπρασία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.