ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Συμφωνία των Πρεσπών, τα συλλαλητήρια και το αίτημα για δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Σταύρου Καλεντερίδη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 10ης Μαϊου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο  του 72ου εθνικού συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ενωσης το οποίο, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο ξενοδοχείο ΛαΓκουάρντια Πλάζα στο Ιστ Ελμχερστ του Κουίνς και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής, 12 Μαïου 2019, στον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Αικατερίνης στην Αστόρια.

Στη διάλεξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών ομογενειακών φορέων και απλοί ομογενείς.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στους στόχους του 72ου Συνεδρίου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό συνέδριο, ένα συνέδριο – ορόσημο, που σημαίνει την απαρχή μιας νέας χάραξης στρατηγικής στο εθνικό μας θέμα»

Αναφερόμενος στον ομιλητή επεσήμανε ότι είναι ένας ανερχόμενος διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος και ότι η ομιλία του αποτελεί συνέχεια του κύκλου των ομιλιών για το μείζον εθνικό θέμα που είχαν ξεκινήσει με τον Νίκο Λυγερό.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, στο Βορειηπειρωτικό και διηγήθηκε με συγκίνηση όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στη Βόρειο Ήπειρο μετά τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Πέτρος Γαλάτουλας, Δημήτρης Φιλιππίδης και Ιορδάνης Αλεξιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ακολούθησε η ομιλία του Σταύρου Καλεντερίδη, η οποία εστιάστηκε στο Σκοπιανό και εξήγησε γιατί δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ως Μακεδονικό και συνάμα γιατί δεν έπρεπε η χώρα μας να προσυπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ομιλητής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Σκοπιανό δεν πρέπει να το αποκαλούμε Μακεδονικό καθώς επίσης και γιατί δεν έπρεπε να τεθεί σε δημοψήφισμα τη προδοτική, όπως τη χαρακτήρισε Συμφωνία.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το Σκοπιανό και τα άλλα εθνικά μας θέματα.

Στην πρώτη σειρά μεταξύ άλλων οι Κωνσταντίνος και Κατερίνα Τσιούρη, Άννα Νόρτη, Νίκος και Έφη Φύλλα και Πέτρος Γαλάτουλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τους χαιρετισμούς των επισήμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.