Τα Γιαννιωτόπουλα κορυφαία του κόσμου στη Ρομποτική

0
Οι μαθητές Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρος Λώλος (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων) και Παύλος Μανίκας (Λύκειο Ανατολής) κατέκτησαν με το έργο που παρουσίασαν τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε ομάδες συνολικά 40 χωρών. Φωτογραφία: https://www.proinoslogos.gr/

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. (https://www.proinoslogos.gr/) Μία πραγματικά μεγάλη διάκριση πέτυχε η Γιαννιώτικη ομάδα «Robot Masters» η οποία έλαβε μέρος στη φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Καναδά εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Οι μαθητές Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρος Λώλος (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων) και Παύλος Μανίκας (Λύκειο Ανατολής) κατέκτησαν με το έργο που παρουσίασαν τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε ομάδες συνολικά 40 χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής της ομάδας είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου STEM Education Δημήτριος Κράββαρης.

Πρότυπο έργο
Παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής διεξήχθη διαδικτυακά από τους Καναδούς οργανωτές λόγω της πανδημίας, συγκέντρωσε υψηλό αριθμό συμμετοχών. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ομάδες δεν το έβαλαν κάτω λόγω των συνθηκών, αλλά με προσήλωση, ιδιαίτερη προσοχή και σκληρή δουλειά αντιμετώπισαν όλα τα προβλήματα και έδωσαν βροντερό «παρών» (διαδικτυακά) στον διαγωνισμό.

Οι Γιαννιώτες «Robot Masters» στην τελική φάση του διαγωνισμού κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την παρουσίαση τους και έπεισαν τους διεθνείς κριτές για την αξία του έργου τους, το οποίο αφορούσε στην τοπική παραγωγή προϊόντων και βοηθάει να μειωθεί η μετακίνησή τους και κατ’ επέκταση η αποτύπωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Προσθέτοντας Τεχνητή Νοημοσύνη και πιο συγκεκριμένα Μηχανική Όραση στο project τους τα τρία παιδιά πέτυχαν να δώσουν ευφυΐα στο ρομπότ, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους κριτές.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.