ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ο κ. Ντούλος είχε οικογένεια και  φίλους οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του με κουράγιο Σπαρτιατών το οποίο το έχουν στο αίμα τους. Η αδελφή του Ειρήνη Ντούλου και άλλοι συγγενείς του μετά τα τραγικά γεγονότα της 28ης Ιανουαρίου 2020 ήρθαν επειγόντως αεροπορικώς και ήταν στο πλευρό του την ύστατη στιγμή.  Η οικογένειά του πενθεί και ο πιο ασφαλής «παράδεισος» για να πενθήσουν είναι το σπίτι του αδελφού και θείου τους στη διεύθυνση 4 Jefferson Crossing στο Φάρμινγκτον Κονέκτικατ», αναφέρει στο αίτημά του προς το Ανώτατο Δικαστήριο ο δικηγόρος Μichael Habib, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Φώτη Ντούλου στις δικαστικές διαμάχες με την πεθερά του Γκλόρια Φάρμπερ.

Το αίτημα (motion) κατατέθηκε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χάρτφορντ (Hartford Superior Court) ο δικηγόρος Μichael Habib ζητά ακρόαση για την άμεση αναστολή της απόφασης διορισμού διαχειριστή της περιουσίας του Φώτη Ντούλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Χάρτφορντ στις 29 Ιανουαρίου 2020 και λίγες ώρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Φώτη Ντούλου, βάσει των δικαστικών εγγράφων, όρισε διαχειριστή περιουσίας τον Robert M. Giuffria Jr. αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια και συντήρηση της έπαυλης.  

Στιγμιότυπο από την ακρόαση για τον Φώτη Ντούλο ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Νόργουακ.

Ο Μichael Habib  στο εν λόγω αίτημα αναφέρει ότι ο κ. Ντούλος δηλώθηκε επίσημα νεκρός στις 5.32 μ.μ. της 30ης Ιανουαρίου 2020 και διατηρήθηκε εν ζωή μέχρι την μοιραία εκείνη στιγμή ούτως ώστε να ληφθούν τα ζωτικά του όργανα για τη σωτηρία άλλων και εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός ότι ο Ενάγων (plaintiff ) δε σεβάστηκε την τραγωδία της οικογένειάς του και αποπειράθηκε να επισπεύσει τη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας του αιτώντας στο Δικαστήριο τον διορισμό διαχειριστή της περιουσίας του. 

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό το αίτημα, αλλά πρότεινε το διορισμό του Robert M. Giuffria Jr., ως διαχειριστή της έπαυλής του.

Ο Robert M. Giuffria Jr., όπως αναφέρεται στο αίτημα του εντολέα του ομογενή, φέρεται να έχει συμφέροντα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Φώτη Ντούλου και μάλιστα φέρεται να του χρωστούσε χρήματα.

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος. Φωτογραφία: Facebook

Παράλληλα αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ο Robert M. Giuffria Jr. δεν θα είναι άμεμπτος στον σεβασμό των αναγκών και των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και ότι θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του τα οποία δε συνάδουν με τα συμφέροντα του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο Ενάγων αγνόησε πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας του Ντούλου.

«Ο κ. Ντούλος είχε οικογένεια και  φίλους οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του με κουράγιο Σπαρτιατών το οποίο το έχουν στο αίμα τους. Η αδελφή του Ειρήνη Ντούλου και άλλοι συγγενείς του μετά τα τραγικά γεγονότα της 28ης Ιανουαρίου 2020 ήρθαν επειγόντως αεροπορικώς και ήταν στο πλευρό του την ύστατη στιγμή.

Η οικογένειά του πενθεί και ο πιο ασφαλής χώρος για να πενθήσουν είναι το σπίτι του αδελφού και θείου τους στη διεύθυνση 4 Jefferson Crossing στο Φάρμινγκτον Κονέκτικατ.

Και καθώς προετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη τους το σπίτι του Ντούλου είναι ο πιο ασφαλής “παράδεισος”.

Η φωτογραφία της αγνοούμενης την οποία ανήρτησε η Αστυνομία στο Instagram.

Τέλος ο συνήγορος του ομογενή εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι ενάγοντες έπιασαν εξ απήνης τους δικηγόρους του Φώτη Ντούλου διότι ασχολούνταν με τα τραγικά που ακολούθησαν την αυτοχειρία.  

Καταιγιστικές εξελίξεις

Αν και πέρασαν δύο περίπου 24ωρα από τον θάνατο του Φώτη Ντούλου τα εύλογα και καταιγιστικά ερωτήματα σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι παραμένουν αναπάντητα, αφ ενός μεν λόγω των ελαχίστων εργασίμων ωρών που είχαν στη διάθεσή τους οι συνήγοροι του ομογενή, οι εισαγγελικές αρχές και οι Δικαστές για να αποφασίσουν για τα ζητήματα που σχετίζονται τόσο με το ποινικό σκέλος και τις κατηγορίες για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλου, όσο και με το αστικό σκέλος το οποίο αφορά την κηδεμονία των παιδιών, τα δάνεια και την ακίνητη περιουσία του.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με το γραφείο του διακεκριμένου ποινικολόγου Νόρμαν Πάτις (Norman Pattis), καθώς επίσης και με τον Michael Habib που διαχειρίζεται τις αστικές υποθέσεις, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν απάντησαν ούτε στα τηλεφωνικά και ούτε στα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος.

Οι προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την αδελφή και την ανιψιά του που έχουν έρθει από την Ελλάδα λίγες ώρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας δεν καρποφόρησαν.

Η τραγική εξέλιξη της υπόθεσης της προ οκτώ μηνών εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλου, της εν διαστάσει συζύγου του Φώτη Ντούλου από την πρώτη στιγμή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών και ελληνικών μέσων ενημέρωσης αφ ενός μεν διότι μέχρι και ετούτη την ώρα δεν έχει εντοπιστεί η σορός της, αφ ετέρου δε διότι η μητέρα της Γκλόρια Φάρμπερ οδήγησε τον γαμπρό της σε δύο διαφορετικά Δικαστήρια.

Η κ. Φάρμπερ κατάφερε μέχρι να κερδίσει την κηδεμονία των εγγονιών της και διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων που ο Φώτης Ντούλος φέρεται να έλαβε σε μορφή δανείου από τον αείμνηστο πλέον πρώην πεθερό του κατάφερε να καταρρακώσει την εικόνα του Ντούλου ως επιτυχημένου επιχειρηματία.

Άρα στο διάστημα των οκτώ (8) περίπου μηνών που μεσολάβησαν από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου ο Φώτης Ντούλος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε τρία διαφορετικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο Οικογενειακό, στο Αστικό και στο Ποινικό Δικαστήριο.

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, έχει συλληφθεί τρεις φορές και την τελευταία φορά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες  για απαγωγή και για ανθρωποκτονία της εν διαστάσει συζύγου του Τζένιφερ Ντούλου και όλες τις φορές είχε δηλώσει αθώος.

Οι αρχές συνέλαβαν και την πρώην ερωμένη του Μichelle Troconis και τον 54χρονο πρώην δικηγόρο του Kent Mawhinney με την κατηγορία της συνέργειας στον φόνο της Τζένιφερ Ντούλου και την κάλυψη των ιχνών του εγκλήματος.

Η ερωμένη του τέθηκε σε κατ΄ οίκον φυλακή με εγγύηση 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρώην δικηγόρος του παραμένει στη φυλακή με εγγύηση δύο εκατομμυρίων δολαρίων. 

Τα ερωτήματα

Η αυτοχειρία και ο θάνατος του Φώτη Ντούλου έχει περιπλέξει περισσότερο την υπόθεση και πολλοί αναρωτιούνται :

– Θα οδηγηθεί σε δίκη η υπόθεση της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλου, εφόσον μέχρι και ετούτη την ώρα δεν έχει εντοπιστεί η σορός ή κάποιος μέλος του σώματός της και ο βασικός κατηγορούμενος δε ζει πια;

– Τι μέλει γενέσθαι με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους, την πρώην ερωμένη του Μichelle Troconis και τον 54χρονο πρώην δικηγόρο του Kent Mawhinney;

Η ανάρτηση της αδελφής του ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

– Τι μέλει γενέσθαι με τις αστικές υποθέσεις σχετικά με τα δάνεια που φέρεται να έχει λάβει ο αείμνηστος από τον πεθερό του;

– Τι θα γίνουν η έπαυλη και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ομογενή;

– Πότε θα λάβει η οικογένεια τη σορό του Φώτη Ντούλου για να τελέσει την κηδεία και τον ενταφιασμό του;

– Θα μπορέσει ο διακεκριμένος ποινικολόγος Νόρμαν Πάτις σε μια ενδεχόμενη δίκη να αποκρούσει τις κατηγορίες και να αποδειχθεί η αθωότητα του εντολέα του;

– Θα μπορέσει η αδελφή του, η οποία διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις με τα πέντε ανήλικα παιδιά του να πάρει την κηδεμονία δεδομένου του γεγονότος ότι η Γκλόρια Φάρμπερ είναι προχωρημένης ηλικίας;

Το τελευταίο γράμμα

Το τελευταίο ιδιόχειρο γράμμα του Φώτη Ντούλου.

Λίγο πριν την απόπειρα αυτοκτονίας ο Φώτης Ντούλος έγραψε ένα γράμμα, το οποίο εντόπισαν οι αρχές από τις έρευνες στο σπίτι του την Πέμπτη και το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα New York Post.

«Αν διαβάζετε αυτή την επιστολή σημαίνει ότι δεν είμαι πια εδώ. Αρνούμαι να περάσω έστω και μια ώρα στη φυλακή για κάτι με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Αρκετά πια. Αν χρειάζεται να μου πάρετε το κεφάλι για να τελειώνει όλο αυτό, κάντε το» έγραψε ο Φώτης Ντούλος.

Παράλληλα δήλωσε ότι ούτε οι δύο συγκατηγορούμενοί του, η πρώην ερωμένη του Μichelle Troconis και ο Kent Mawhinney έχουν κάποια σχέση με την εξαφάνισή της και ζήτησε να σταματήσουν να τους παρενοχλούν.

«Παρακαλώ ενημερώστε τα παιδιά μου ότι τα αγαπώ, θα έκανα τα πάντα για εκείνα αλλά δυστυχώς όλοι έχουμε τα όριά μας», έγραψε ο Ντούλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και τους φίλους μου που έμειναν μαζί μου αυτή τη δύσκολη στιγμή. Πάνω απ ‘όλα την Anna Curry. Λυπάμαι που σας παράτησα και δεν συνέχισα τον αγώνα», καταλήγει το ιδιόχειρο γράμμα του Φώτη Ντούλου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.