ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πεπειραμένος εκπαιδευτικός και διευθυντής των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης Δημοσθένης Τριανταφύλλου ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή του Γραφείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Τριανταφύλλου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ελήφθη από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο και ανακοινώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης για τα ελληνικά γράμματα για τις κοινότητες της Βόρειας Νέας Ιερσέης που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης.

Ο κ. Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Μητροπολίτη Ευάγγελο για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι ένας από τους πιο ζωτικούς τομείς των κοινοτήτων και κατ΄ επέκταση των Μητροπόλεων και της ίδιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης είναι προνομιούχα γιατί κάθε κοινότητα έχει το δικό της ελληνικό σχολείο και μια αξιοζήλευτη υποδομή για την υλοποίηση κάθε φιλόδοξου στόχου. Αρχίσαμε ήδη την επικοινωνία με διευθυντές και δασκάλους προκειμένου να αντιληφθούμε καλύτερα τις δυνατότητες και τις ανάγκες και να ερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχύσουμε το έργο τους», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης έχει στην δικαιοδοσία της 54 κοινότητες σε πέντε πολιτείες και συγκεκριμένα 24 κοινότητες εδρεύουν στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης, 7 κοινότητες στη Νοτιοανατολική Πενσιλβάνια, 1 κοινότητα στην πολιτεία του Ντελαγουέαρ, 9 κοινότητες στην πολιτεία του Μέριλαντ και 13 κοινότητες  στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Το ήμισυ περίπου των κοινοτήτων ανήκουν στη πολιτεία της Νέας Ιερσέης, όπου έχει και την έδρα της η ίδια η Μητρόπολη. Παρά ταύτα οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το έργο του κ. Τριανταφύλλου είναι δύσκολο και απαιτητικό.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος μιλώντας στις “Αναμνήσεις” διευκρίνισε ότι το Γραφείο Ελληνικής Εκπαίδευσης ήταν ένα από τα πρώτα γραφεία της Μητροπόλεως που δημιούργησε το 2003 μετά την ενθρόνιση και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ποιμενάρχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Τριανταφύλλου ως διευθυντή, όπως επεσήμανε, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Γραφείου με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ούτως ώστε κάθε παιδί να μετάσχει της Ελληνικής Παιδείας, να αγγίξει τον πολιτισμό μας και να χαλουχηθεί με τα νάματα της πίστεώς μας.  

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Μερόπη Κυριάκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο νυν πρόεδρος Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης έχει ως εξής: «Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, µε την ευκαιρία της µνήµης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστοµου, των Προστατών των Ελληνικών Γραµµάτων και της Ελληνορθοδόξου Παιδείας, ανακοινώνει τον διορισµό του κ. Δηµοσθένη Τριανταφύλλου στην θέση του Διευθυντού του Γραφείου Εκπαιδεύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, µε απόφαση του Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Δηµοσθένης Τριανταφύλλου υπηρετεί στον χώρο της εκπαίδευσης για περισσότερα από 45 χρόνια, έχοντας διατελέσει Δάσκαλος και Διευθυντής Ελληνικών Σχολείων της Οµογένειας, ενώ επί πολλά έτη υπηρετεί ως Διευθυντής των Ελληνικών Απογευµατινών Σχολείων Αναλήψεως Fairview, NJ και του Σωτήρος Rye, NY.

Διακρίνεται για την µόρφωση και εµπειρία του, την προσήλωσή του στην Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και Παιδεία, και διαθέτει την απαραίτητη γνώση και αγάπη ώστε να βοηθήσει από την θέση αυτή και τα υπόλοιπα Σχολεία της Ιεράς µας Μητροπόλεως στις πολλές και ποικίλες ανάγκες και προκλήσεις που αντιµετωπίζουν.

Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου, αριστερά και ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης διαθέτει Ελληνικά Απογευµατινά Σχολεία σε όλες τις Κοινότητες που την συγκροτούν στις 5 Πολιτείες που ανήκουν στην πνευµατική δικαιοδοσία της, από τη Νέα Ιερσέη µέχρι την Βιρτζίνια.

Η τοποθέτηση δε του κ. Τριανταφύλλου στη θέση αυτή αποδεικνύει το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγωνία του Σεβασµιωτάτου για την διαφύλαξη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισµού στις νέες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. B”H My pride for the multidimensional achievements of my dearest Friend and colleague in advancing Hellenic progress, Dr. Demosthenes Triantafillou, is unbounded, again confirmed in the deserved accolades proffered by New Jersey’s Metropolitan Evangelos and American Archbishop Elpidophoros. Our much beloved professor, a fellow octogenarian, was the founding principal of Astoria’s St. Demetrios Secondary School, and a stalwart leader of the Greek American Teachers’ Association (always inviting my participation and ceding time to address the possibilities for improved Greco-Jewish relations). Six years ago, my friend was among the first to endorse and sign our Petition of Conscience: Appeal to Correct History and Heal Hearts. Our still unrealized aim demands that our native land shed a blot in in anti-Semitic diplomatic annals recorded on 11/29/1947, at the UNGA. On the decision for Resolution 181, Partition of Palestine, Greece entered a pantheon of shame; joining 12 nations, and the only European-Christian country, to vote against the birth of a Jewish State! After 77 years, Greece must recant that fateful ballot (its nemesis Türkiye also joined), and apologize to Israel and Jews the world over. For such clarity of moral vision I shall always be grateful to Dr. Triantafillou! The pity, embarrassment, even shame remains the silence and indifference of so many non-Jewish compatriots, and otherwise center-right improved Greek government. In time, Dr. Triantafillou may broach the subject of ecclesiastical anti-Semitism with the aforementioned hierarchs —- especially retiring the anachronistic and unorthodox dogma that blames Jews for the crucifixion, the original Big Lie. Much is demanded of great nations, to make amends for grievous errors. Is modern Hellenism up to the task? Με αδελφική αγάπη, Ασερ, aka Zorba the Jew 🙏😩🇬🇷🔯😢🇮🇱🤣✝️🕍

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.