ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πεπειραμένος εκπαιδευτικός και διευθυντής των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και του Σωτήρος στο Ράι της Νέας Υόρκης Δημοσθένης Τριανταφύλλου ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή του Γραφείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Τριανταφύλλου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ελήφθη από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο και ανακοινώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης για τα ελληνικά γράμματα για τις κοινότητες της Βόρειας Νέας Ιερσέης που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης.

Ο κ. Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Μητροπολίτη Ευάγγελο για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι ένας από τους πιο ζωτικούς τομείς των κοινοτήτων και κατ΄ επέκταση των Μητροπόλεων και της ίδιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης είναι προνομιούχα γιατί κάθε κοινότητα έχει το δικό της ελληνικό σχολείο και μια αξιοζήλευτη υποδομή για την υλοποίηση κάθε φιλόδοξου στόχου. Αρχίσαμε ήδη την επικοινωνία με διευθυντές και δασκάλους προκειμένου να αντιληφθούμε καλύτερα τις δυνατότητες και τις ανάγκες και να ερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχύσουμε το έργο τους», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης έχει στην δικαιοδοσία της 54 κοινότητες σε πέντε πολιτείες και συγκεκριμένα 24 κοινότητες εδρεύουν στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης, 7 κοινότητες στη Νοτιοανατολική Πενσιλβάνια, 1 κοινότητα στην πολιτεία του Ντελαγουέαρ, 9 κοινότητες στην πολιτεία του Μέριλαντ και 13 κοινότητες  στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Το ήμισυ περίπου των κοινοτήτων ανήκουν στη πολιτεία της Νέας Ιερσέης, όπου έχει και την έδρα της η ίδια η Μητρόπολη. Παρά ταύτα οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το έργο του κ. Τριανταφύλλου είναι δύσκολο και απαιτητικό.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος μιλώντας στις “Αναμνήσεις” διευκρίνισε ότι το Γραφείο Ελληνικής Εκπαίδευσης ήταν ένα από τα πρώτα γραφεία της Μητροπόλεως που δημιούργησε το 2003 μετά την ενθρόνιση και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ποιμενάρχου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Τριανταφύλλου ως διευθυντή, όπως επεσήμανε, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Γραφείου με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ούτως ώστε κάθε παιδί να μετάσχει της Ελληνικής Παιδείας, να αγγίξει τον πολιτισμό μας και να χαλουχηθεί με τα νάματα της πίστεώς μας.  

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Μερόπη Κυριάκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο νυν πρόεδρος Δημοσθένης Τριανταφύλλου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης έχει ως εξής: «Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, µε την ευκαιρία της µνήµης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστοµου, των Προστατών των Ελληνικών Γραµµάτων και της Ελληνορθοδόξου Παιδείας, ανακοινώνει τον διορισµό του κ. Δηµοσθένη Τριανταφύλλου στην θέση του Διευθυντού του Γραφείου Εκπαιδεύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, µε απόφαση του Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Δηµοσθένης Τριανταφύλλου υπηρετεί στον χώρο της εκπαίδευσης για περισσότερα από 45 χρόνια, έχοντας διατελέσει Δάσκαλος και Διευθυντής Ελληνικών Σχολείων της Οµογένειας, ενώ επί πολλά έτη υπηρετεί ως Διευθυντής των Ελληνικών Απογευµατινών Σχολείων Αναλήψεως Fairview, NJ και του Σωτήρος Rye, NY.

Διακρίνεται για την µόρφωση και εµπειρία του, την προσήλωσή του στην Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και Παιδεία, και διαθέτει την απαραίτητη γνώση και αγάπη ώστε να βοηθήσει από την θέση αυτή και τα υπόλοιπα Σχολεία της Ιεράς µας Μητροπόλεως στις πολλές και ποικίλες ανάγκες και προκλήσεις που αντιµετωπίζουν.

Ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου, αριστερά και ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης διαθέτει Ελληνικά Απογευµατινά Σχολεία σε όλες τις Κοινότητες που την συγκροτούν στις 5 Πολιτείες που ανήκουν στην πνευµατική δικαιοδοσία της, από τη Νέα Ιερσέη µέχρι την Βιρτζίνια.

Η τοποθέτηση δε του κ. Τριανταφύλλου στη θέση αυτή αποδεικνύει το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγωνία του Σεβασµιωτάτου για την διαφύλαξη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισµού στις νέες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.