Στον τάφο του πατέρα του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ προσεύχεται στον τάφο του πατέρα του, Βασίλη Λαμπρινιάδη. Φωτογραφία: GOA.

Τον τάφο του πατέρα του, Βασίλη Λαμπρινιάδη, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Βασίλης Λαμπρινιάδης μεγάλωσε εκεί την οικογένειά του πριν μεταβεί μαζί της ως πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Όπως είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ήταν ο πατέρας του αυτός που του εμφύσησε την αγάπη για την Πόλη και το πάθος για τον Ελληνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του τρίτου προσκυνηματικού ταξιδιού που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην Πόλη και στον Πόντο, με την ευκαιρία του εορτασμού της 100ης επετείου από την ίδρυση της.

Κατά την παραμονή του στην Πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναμένεται να επισκεφθεί και το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ιστορικό ίδρυμα.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.