ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σαράντα πέντε (45) από τους 64 συλλόγους και κοινότητες που είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διεξήχθησαν την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 εκτός του αλυσοδεμένου Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια και συγκεκριμένα στο μικρό απερίφρακτο χώρο του προαύλιου.

Στις εκλογές συμμετείχαν 68 ψηφοφόροι οι οποίοι εισερχόμενοι στην κάλπη εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για την στάση του απερχόμενου προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και του καθαιρεθέντος προέδρου της Εφρορευτικής Επιτροπής Δημητρίου Α. Γωνιά που είχαν ταμπουρωθεί στο Σταθάκειο και με την βοήθεια δύο μπράβων δεν επέτρεπαν κανέναν να εισέλθει στο κτίριο, ακόμη και για την χρήση των τουαλέτων.

Οι εν λόγω εκλογές είναι ιστορικές αφ ενός μεν διότι για πρώτη φορά στην ιστορία διεξήχθησαν στο προαύλιο, αφ ετέρου δε διότι διεξήχθησαν με παραδειγματική τάξη και μάλιστα προκάλεσαν τον σεβασμό τόσο των ακριβοπληρωμένων σεκιουριτάδων που προσέλαβε η ομάδα Δημητρίου Καλαμαρά Νικολάου Διαμαντίδη, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημητρίου Γωνιά, όσο και των Αστυνομικών που προήλθαν το πρωί, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης καθώς επίσης και  το απόγευμα την ώρα που έκλεινε η κάλπη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ δίνει οδηγίες στους ακριβοπληρωμένους σεκιουριτάδες. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι δύο αστυνομικοί που ήρθαν το απόγευμα δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για την τάξη. Εισήλθαν στο Σταθάκειο και μετά από σύντομη συνομιλία με τους κ.κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημητρίου Α. Γωνιά, εξήλθαν και άρχισαν να αφαιρούν τις απαγορευτικές ταινίες που είχε τοποθετήσει νωρίς το πρωί ο κ. Μεϊμάρογλου διαμηνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι ήταν παράνομες.

Αφού φυγάδευσαν τους κ.κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημήτριο Α. Γωνιά οι Αστυνομικοί συνομίλησαν με τους παρόντες και εξήραν την προσφορά της ομογένειας στην τάξη και στην ασφάλεια της Αστόριας.

Οι αντιπρόσωποι και τα στελέχη με τα οποία συνομιλήσαμε εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τον διασυρμό της Ομοσπονδίας και για την στάση των μελών της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που συντάχτηκαν με τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και παρατείνανε το εν εξελίξει δράμα και τον διασυρμό της Ομοσπονδίας.

Ο Αστυνομικός ο οποίος αφαίρεσε τις προειδοποιητικές ταινίες διαμηνύοντας ότι ήταν παράνομες. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 της ΟΙμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Η Εφορευτική Επιτροπή

Η Εφορευτική Επιτροπή λειτούργησε άψογα και μάλιστα δεν επέτρεψε σε άτομα που δεν ήταν καταγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίσουν.

Λίγο μετά τις 5.00 μ.μ. έκλεισαν την κάλπη ενώπιον των δημοσιογράφων και των στελεχών της Ομοσπονδίας και άρχισαν την καταμέτρηση των ψήφων. Συμμετείχαν 45 σύλλογοι και κοινότητες και άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα 68 ψηφοφόροι.

Παραθέτουμε την κατάταξη των υποψηφίων βάσει τον αριθμό των ψήφων που έλαβε ο κάθε ένας: Γιώργος Γεωργόπουλος (59 ψήφους), Νίκος Μπάρδης (58 ψήφους), Άννα Νότη (55 ψήφους), Σοφία Στρουμπάκη (54 ψήφους), Τιμολέων Κακούρος (53 ψήφους), Πολύκαρπος Κοτρώνης (52 ψήφους), Στέφανος Αμανατίδης (50 ψήφους), Βασίλειος Πετράτος (48 ψήφους), Θεόδωρος Αστρινίδης (46 ψήφους), Σπυριδούλα Τσουκαλά (45 ψήφους), Γιώργος Ξερακιάς (45 ψήφους), Νικόλαος Βέλλιος (44 ψήφους), Γιώργος Σερέτης (43 ψήφους), Νομική Καστανά (39 ψήφους), Βαγγέλης Κατρακάζος (39 ψήφους), Σπύρος Πυργιώτης (39 ψήφους), Απόστολος Τραμπάκουλος (39 ψήφους), Γιάννης Πηγής (38 ψήφους), Δημήτρης Φιλιππίδης (32 ψήφους) Κωνσταντίνος Προκόβας (30 ψήφους), Κωνσταντίνος Καμπέρης (29 ψήφους), Κώστας Τσούκαρης (29 ψήφους), Ανδρέας Καστελιάνος (26 ψήφους), Σπύρος Ανδρεόπουλος (24 ψήφους), Βλάσης Αναστασίου (21 ψήφους), Δημήτριος Παλιούρας (21 ψήφους), Γιάννης Σιταράς (14 ψήφους), Κωνσταντίνος Τσιούρης (11 ψήφους) και Μαρκ Τσολάκης (2 ψήφους).

Ο Δημήτριοις Α. Γωνιάς (αριστερά) και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι οποίοι ακολουηθώντας τους Αστυνομικούς άρχισαν και οι ίδιοι να ξηλώνουν τις ταινίες του αίσχους. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η Εφορευτική Επιτροπή μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου από το Καταστατικό χρόνου για ενστάσεις θα επικυρώσει τις εκλογές και την ερχόμενη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα συνέλθει σε σώμα το 21μελές συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει τον πρόεδρο και το προεδρείο.

Στο νέο συμβούλιο συμμετέχουν μόνο 4 γυναίκες οι οποίες έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα της Ομοσπονδίας και πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε  – για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας – να αναλάβει τα ηνία  μια γυναίκα.

Σε πρώτο πλάνο οι Ντέζη Τσιτουρίδου, Γιώργος Γεωργόπουλος και ο Ευστάθιος Βαλιώτης, ενώ παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Στέφανος Αμανατίδης (δεξιά) ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η Νομική Καστανά ενώ ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Από αριστερά οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Γρηγόρης Δημητρουλάκος και Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ενώ κηρύσσουν την έναρξη της ψηφοφορίας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Σε πρώτο πλάνο οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Αναστάσιος Καραγκούνης και Νίκος Μπάρδης, ενώ συνομιλούν με τους σεκιουριτάδες και τις Αστυνομικούς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Το περιπολικό της Αστυνομίας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. “Η Εφορευτική Επιτροπή λειτούργησε άψογα και μάλιστα δεν επέτρεψε σε άτομα που δεν ήταν καταγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίσουν.” Διαβάζω καλά; Λειτούργησε άψογα στις παράνομες εκλογές; Υπήρξε έστω και ένας σύλλογος μη φιλικά προσκείμενος στους γραφικούς να μην πω τι που έστησαν τις παράνομες εκλογές; Απλά για να βάζουνε τα πράγματα σε μια λογική τάξη. Εν κατακλείδι, οι στημένες εκλογές είναι παράνομες όπως είναι και το αποτέλεσμα. Προβλέπω “δικαστική ανακούφιση” με ότι κακό αυτό συνεπάγεται για την Ομοσπονδία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.