Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

0
Στιγμιότυπο από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο σειράς επίσημων επαφών για ζητήματα που άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επικεφαλής της ομάδας που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αποτελούσαν οι: Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων, Δικαστής Θεόδωρος Μποζονέλης Υποδιοικητής του Τάγματος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, Πνευματικός Σύμβουλος του Τάγματος, Άρχων Τζον Μιντάλα και οι συνοδοί Ελένη Μποζονέλη και πρεσβυτέρα Ξάνθη Καρλούτσου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό βρέθηκαν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας καθώς και η πρόθεση στο μέλλον να πραγματοποιηθεί συνέδριο που θα αφορά το θέμα. Η προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί έναν τους βασικούς στόχους του Τάγματος των Αρχόντων.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται να συναντηθεί και με άλλους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα ενώ συνάντηση θα έχει και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Χθες, τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους στην Πρεσβευτική Κατοικία ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζωρτζ Τσούνης.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.