ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας τους τρεις τελευταίους μήνες ενέτεινε τις προετοιμασίες για τις Ελληνικές Βραδιές στην Πλατεία Αθηνών και όπως επεσήμανε στις Αναμνήσεις ο πρόεδρος Τζορτζ Ντέλης έχει ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη.

Η αυλαία των Ελληνικών Βραδιών θα ανοίξει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 με τη συναυλία του Νίκου Νικολαϊδη και της ορχήστρας Cosmopolitans και την Όλγα Παντελή. Οι εκδηλώσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε Τρίτη έως και την 24η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ελληνικές βραδιές αποτελούν μια όαση για τους ομογενείς και τους άλλους Αστοριείς αφ’ ενός μεν διότι εμπεριέχουν συναυλίες με διάφορα μουσικά σύνολα, χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα, αφ’ ετέρου δε ο χώρος προσφέρεται για ξεφαντώματα.

Από την παράσταση του χορευτικού του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής

Η διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών πλαισιώνεται από τους Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γεώργιο Αλεξίου αντιπρόεδρο, Πάνο Αδαμόπουλο, β’ αντιπρόεδρο, Ειρήνη Ματαράγκα, γραμματέα, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, και Κρις Καραθανάση, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων.

Ο κ. Ντέλης μιλώντας στις Αναμνήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των προετοιμασιών και την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς που με τη γενναιοδωρία τους παρέχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα των εκδηλώσεων.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες των στελεχών της διοικούσας επιτροπής, καθώς επίσης και του καλλιτεχνικού διευθυντή των φετινών ελληνικών βραδιών Πάνου Αδαμόπουλου

Πρόγραμμα Ελληνικών βραδιών

Οι ελληνικές βραδιές θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τρίτης, 9 Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία του Νίκου Νικολαϊδη με την ορχήστρα Cosmopolitans και την Ογλα Παντελή και με χορηγό την εταιρεία «Omega Brokerage».

Σε πρώτο πλάνο ο Τζορτζ Ντέλης (αριστερά) και ο Γεώργιος Αλεξίου. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

Tο βράδυ της Τρίτης, 16 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσουν μια επί πλέον συναυλία ο Νίκος Νικολαϊδη με την ορχήστρα Cosmopolitans και την Όλγα Παντελή, καθώς επίσης και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγοί της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος και ο οδοντίατρος, Δρ. Γεώργιος Β. Γκατζόνης.

Το βράδυ της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία «Realty Executives Today».

Την Τρίτη 30η Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Τάσος Παπαϊωάννου και ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής και με χορηγό την εργολαβική εταιρεία «Mega Contracting, Inc.»

Στιγμιότυπο από τα ξεφαντώματα. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

Tην Τρίτη 6η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία η ορχήστρα Melodia και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ηλίας Ρίζος και το κτηματομεσιτικό γραφείο «Amorelli Realty».

Tην Τρίτη 13η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ. τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Χρήστος Κωσταράς – Geo Events με χορηγούς την Τέρυ Ντέλη και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Το βράδυ της Τρίτης, 20ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με τον Λαογραφικό Όμιλο Αμερικής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Την Τρίτη, 27η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος».

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις παραστάσεις. Φωτογραφία Αρχείο Αναμνήσεων

Το βράδυ της Τρίτης, 3ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία ο Γρηγόρης Μανινάκης και η ορχήστρα «Μικρόκοσμος». Χορηγός της βραδιάς είναι η Σύλβια Αδαμοπούλου και η εταιρεία Pilates Designs by Sylvia.

Το βράδυ της Τρίτης, 10ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Γεώργιο Αλεξίου και το Alexiou Realty.

Το βράδυ της Τρίτης, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης.  

Η αφίσα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.