ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΚΥΠΕ) Φοιτήτρια στα 82 της χρόνια θα είναι η κυρία Δέσποινα Τσικκουρή, κάτοικος Κάτω Πολεμιδιών, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η σούπερ γιαγιά ή η γιαγιά της καρδιάς, όπως την αποκαλούσαν οι 17χρονοι συμμαθητές της, στο ιδιωτικό φροντιστήριο όπου προετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς , δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πάντα ήταν όνειρο της να σπουδάσει και τώρα θα έχει την ευκαιρία να το πράξει.

“Πάντα ήθελα να σπουδάσω και πάντα έκανα Επιμορφωτικά Μαθήματα, έκανα Φιλοσοφία, Γαλλικά, Πρώτες Βοήθειες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα”, μας αναφέρει και προσθέτει “τώρα που μεγάλωσαν τα εγγόνια μου, είπα στα παιδιά μου πως ήθελα να παρακαθίσω στις προεισαγωγικές εξετάσεις”.

Για τα ίδια τα παιδιά της, προσθέτει, αυτό δεν ήταν κάτι παράξενο αφού μια ζωή η κα. Δέσποινα αναζητούσε τη γνώση σε διάφορες μορφές της και έτσι έκανε εγγραφή σε ιδιωτικό φροντιστήριο, όπου παρακολούθησε μαθήματα Νέων και Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών και Ιστορίας.

“Οι συμμαθητές μου στο φροντιστήριο ήταν 17 χρονών, μικρότεροι και από τον μεγάλο μου εγγονό που είναι 23”, μας ανέφερε και πρόσθεσε “με φώναζαν σούπερ γιαγιά και με αγαπούσαν. Θα μου λείψουν πολύ”.

Είπε, ακόμη, πως δυσκολεύτηκε μόνο στα Λατινικά, αλλά τελικά τα κατάφερε και είναι χαρούμενη γι αυτό.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα της, η κα. Δέσποινα μας ανέφερε πως, λόγω των δυσκολιών να πηγαινοέρχεται Λευκωσία, θα ζητήσει κάποιες διευκολύνσεις για τη φοίτηση της.

Εξάλλου, ο εκ των υπευθύνων του ιδιωτικού φροντιστηρίου `Πυρήνας”, Γιάννος Παναγιώτου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήταν “πραγματικά μεγάλη έκπληξη” όταν διαπίστωσε πως στην τηλεφωνική γραμμή όπου ζητούσε να κάνει εγγραφή στο φροντιστήριο, βρισκόταν μια 82χρονη.

“Η κα. Δέσποινα φοίτησε κανονικά τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, μαζί με 17χρονου μαθητές και μαθήτριες”, είπε και πρόσθεσε “ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα να παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα γιατί έχουν απαιτήσεις”.

Πέραν από τα μαθήματα, συνέχισε, συμμετείχε και σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις του φροντιστηρίου μας, αποδεικνύοντας πως “είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας που αγαπά τη μόρφωση”.

Με τις γνώσεις της, πρόσθεσε ο κ.Παναγιώτου, η 82χρονη γιαγιά κέρδισε μια θέση στην καρδιά όλων των μαθητών, οι οποίοι την φώναζαν και γιαγιά της καρδιάς τους.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.