ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ το βράδυ της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. θα συγκαλέσει στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας την πρώτη μετά από έξι περίπου μήνες δια ζώσης γενική συνέλευση στο πλαίσιο της οποία θα κάνει τον απολογισμό της δράσης και συνάμα θα εκλέξει τη νέα ηγεσία.

Η εν λόγω Ομοσπονδία είναι ο πρώτος δευτεροβάθμιος φορέας σε όλη την επικράτεια, ο οποίος συγκαλεί δια ζώσης γενική συνέλευση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να κάνει τον απολογισμό και συνάμα να αποφασίσει για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την νέα σεζόν της ομογένειακής δράσης που κατά κανόνα αρχίζει μετά τις θερινές διακοπές.

Παράλληλα θα αναδείξει και την επιτροπή παρελάσεως η οποία θα ηγηθεί της παρελάσεως του 2021 που συμπίπτει με την 200ή επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης.

Η εξέδρα των επισήμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές της προέδρου Γεωργίας Χαλάκου και της αντιπροέδρου Γεωργία Χλέτσου τονίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων και των κοινοτήτων που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ομοσπονδίας και ότι οι υποδείξεις των υποψηφίων θα γίνουν από την ολομέλεια.

Μετά την επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης σύσκεψης θα ακολουθήσουν οι αναφορές της προέδρου Γεωργίας Χαλάκου, του ταμία Παναγιώτη (Πίτερ) Παπαδέα και των υπευθύνων των επιτροπών.

Η ολομέλεια θα εξετάσει και το ενδεχόμενο διοργάνωσης σε ευθέτω χρόνο του επισήμου δείπνου για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας στον ύπατο πρόεδρο της AHEPA Γιώργο Χωριάτη και στην τελετάρχη της παρελάσεως – γενική Πρόξενο του Παναμά στη Φιλαδέλφεια Γεωργία Αθανασοπούλου, το οποίο είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Αδέλφια» στο Μπέντφορντ της Νέας Ιερσέης.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό και καλεί τους αντιπροσώπους να φορούν προστατευτικές μάσκες καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και να τηρούν τις αποστάσεις των 6 ποδιών ο ένας από τον άλλο.

Οι ομογενείς ενώ φέρουν με υπερηφάνεια τη τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Εάν είστε θετικοί στον κορωνοϊό, ή και εάν έχετε συμπτώματα του κορωνοϊού παραμείνετε σπίτι», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας (229 Powell Lane, Upper Darby, Pa 19082) είναι μια από τις μεγαλύτερες της περιοχής και παρέχει την δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων που εισηγούνται οι πολιτειακές αρχές.

Στην ίδια αίθουσα όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προ δύο περίπου μηνών έλαβε χώρα και η γενική συνέλευση του  445ού Τμήματος της AHEPA «Θερμοπύλες» στο πλαίσιο του οποίου εκλέχτηκε η νέα ηγεσία και τιμήθηκε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.