ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέρ και η επιτροπή παρελάσεως, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στο οποίο εισήλθε ο Δήμος της Φιλαδέλφειας καθώς επίσης και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των χιλίων ατόμων σε ανοικτούς χώρους και άνω των 250 ατόμων σε κλειστούς χώρους αποφάσισε να ακυρώσει την παρέλαση της ομογένειας για την 199η επέτειο της έναρξης της ελληνικής επαναστάσεως και των άλλων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου 2020.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από τον Δήμαρχο της Φιλαδέλφειας να γίνει η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27η Μαρτίου 2020 έπαρση της γαλανόλευκης στον ιστό του δημοτικού μεγάρου, χωρίς ασφαλώς την καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση.

Στην ανακοίνωση τύπου, που φέρει τις υπογραφές της προέδρου Γεωργίας Χαλάκου και της αντιπροέδρου Γεωργίας Χλέτσου αναφέρεται ότι οι αποφάσεις για την παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις ελήφθησαν με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης και εκφράζεται η πεποίθηση ότι το εν λόγω γεγονός θα δώσει το έναυσμα στους ομογενείς να συμμετάσχουν μαζικά στην παρέλαση του 2021 και να γιορτάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως.

Οι ομογενείς παρέλασαν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα εκφράζουν την ετοιμότητά τους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να προστατεύσουν την υγεία των ομογενών και των υπολοίπων συμπολιτών.

Η παρέλαση της ομογένειας της Φιλαδέλφειας, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, είναι αφιερωμένη στα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον «The Hellenic University Club of Philadelphia» είχαν προγραμματίσει ειδική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον φιλέλληνα καθηγητή του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών Δρ. Jeremy McIner. Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναβάλλεται και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί μόλις αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα.

Αναβάλλεται επίσης το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας στον ύπατο πρόεδρο της AHEPA Γιώργο Χωριάτη και στην τελετάρχη της παρελάσεως – γενική Πρόξενο του Παναμά στη Φιλαδέλφεια Γεωργία Αθανασοπούλου, το οποίο έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Αδέλφια» στο Μπέντφορντ της Νέας Ιερσέης.

Οι νέες ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν θα κοινοποιηθούν μόλις αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τα απαγορευτικά μέτρα για την πρόληψη του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από αριστερά οι Γεωργία Χλέτσου, Γεωργία Χαλάκου, Μητροπολίτης Ευάγγελος, Γεωργία Αθανασοπούλου και Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Cosmos Philly / Ελευθέριος Κώστανς.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.