ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσια σε συγκινήσεις και σε μηνύματα ήταν η γενική συνέλευση των μελών του 445ού Τμήματος της AHEPA «Θερμοπύλες» η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου  στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από τρεις και πλέον μήνες που τα στελέχη και τα μέλη βρέθηκαν από κοινού στον ίδιο χώρο και τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας προστατευτικές μάσκες συζήτησαν τα πεπραγμένα του απερχόμενου συμβουλίου με επικεφαλής τον Φώτιο Μυλωνά.

Στη συνέχεια εξέλεξαν το νέο συμβούλιο το οποίο πλαισιώνεται από τους κ.κ. Δημήτρη Κροντίρη (Demetrios Krontiris) (πρόεδρο), Στέφανο Ευαγγελόπουλος (Stefanos Evangelopoulos), αντιπρόεδρο, τον Βασίλειο Οικονόμου (Vasilios Ikonomou), γραμματέα και τον Φώτιο Κωνσταντινίδη Fotios Constantinidis, ταμία.

Το βίντεο του “Cosmos Philly TV”

Στην σύσκεψη παρέστη και ο ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του τόσο στην οργάνωση, όσο και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με το βραβείο «Θερμοπύλες».

Ο κ. Χωριάτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και τόνισε ότι ήταν μια από τις συγκινητικές, διότι προέρχεται από τις «Θερμοπύλες» και μας υπενθυμίζει το χρέος μας να φυλάττουμε Θερμοπύλες τόσο στην Αμερική, όσο και σε όλες τις χώρες, όπου η AHEPA διατηρεί τις δικές της οργανώσεις.

Το 445ο Τμήμα «Θερμοπύλες» είναι ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα και το πρώτο που ανταποκρίθηκε στην εκστρατεία «H AHEPA μεριμνά»  (AHEPA Cares) και, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προσέφερε γεύματα στους γιατρούς, στους νοσοκόμους, στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στην μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δημήτρης Κροντίρης, ο τιμώμενος Γιώργος Χωριάτης και ο απερχόμενος πρόεδρος Φώτιος Μυλωνάς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν αναφορές στις εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο της ιδρύσεως του Τμήματος και των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών που είχαν  προγραμματιστεί για το Σάββατο, 2 Μαϊου 2020.

Ο πρώην πρόεδρος του Τμήματος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το «Cosmos Philly TV» και τον  φωτορεπόρτερ Στέλιο Λάμπρου που κάλυψαν την εκδήλωση, καθώς επίσης και τα στελέχη και τα μέλη που παρέστησαν στην συνέλευση.

Η ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση για την δωρεά χιλίων δολαρίων στον κοινωφελή οργανισμό Waves to Wellness (https://www.wavestowellness.org/) που ιδρύθηκε για να διαιωνίσει τη μνήμη του Μιχάλη Καραγιάννη που απεβίωσε πρόωρα και άδικα στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στο άνθος της νιότης.

Το προεδρείο το οποίο κάλεσε τα μέλη να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των μελών που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο εν λόγω οργανισμός στις 8 Αυγούστου 2020 από τις 1.00 – 5.00 μ.μ. θα διοργανώσει την πρώτη ερανική εκδήλωση και συγκεκριμένα το τουρνουά αλιείας (Fishing  Tournament ).

Εκτενή αναφορά έγινε και στο θέμα της απονομής υποτροφιών και βραβείων στους αποφοίτους των λυκείων, οι οποίοι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια.

Οι υποψήφιοι πρέπει έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2020 να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά. Η απονομή των υποτροφιών γίνεται πάντα στο χριστουγεννιάτικο γεύμα που παραθέτει το Τμήμα και όπως επεσήμανε ο κ. Κωσταντινίδης απονέμουν από $10.000 έως και $14.000 τον χρόνο.

Οι ενδιαφερούμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον επικεφαλής  της Επιτροπής Υποτροφιών Μιχάλη Βουσδούκα (Michael Vousdoukas) στο sidirokast@aol.com είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ahepa-445.org or https://ahepa-445.org/scholarship.htm

Τα στελέχη και τα μέλη του 445ου Τμήματος της ΑΗΕΠΑ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA, Γιώργο Χωριάτη.
Η αφίσα για το τουρνουά αλιείας που θα διοργανώσει το “Waves to Wellness”.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.