ΣΙΚΑΓΟ. Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στο Εμχερστ του Σικάγου την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 είχε πλημμυρίσει από τα μέλη της κοινότητας, καθώς επίσης και από τους Αρκάδες της τριπολίτειακής περιοχής του Ιλινόι, οι οποίοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν την πολυαρχιεταική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και την εις διακόνου χειροτονία του Γεωργίου Γιαβρή, που μεγάλωσε στους κόλπους αυτής της ιστορικής μεγαλωνύμου κοινότητας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Αρκαδίας. Η διαδικτυακή εφημερίδα “Καλημέρα Αρκαδία” γράφει: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Elmhurst στο Σικάγο, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Α. Γιαβρή μετονομάζοντάς τον Μιχαήλ.

Ο νέος Διάκονος, με καταγωγή από το χωριό Λουκά Μαντινείας, γεννήθηκε στο Σικάγο, γιος του Αλεξάνδρου Γιαβρή και της Μαρίας Μούση. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης και έκανε Μεταπτυχιακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κατέχει τίτλο σπουδών Βυζαντινής Μουσικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο διάκων Μιχαήλ ενώ προσεύχεται. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.

Εργάστηκε 6 χρόνια στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και 3 χρόνια στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο το βράδυ, τελέσθηκε η κουρά του εις Μοναχόν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Στις ιερές ακολουθίες και την χειροτονία έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχωριανός και συγγενής του νέου κληρικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Αμβρόσιος και πολλοί Κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις της Αμερικής και την Ελλάδα.

Πλήθος πιστών από το Σικάγο, άλλες πολιτείες και από την Ελλάδα βροντοφώναξαν το ΑΞΙΟΣ και ευχήθηκαν καλή Διακονία στον νέο Κληρικό!

Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μπροστά στην ωραία πύλη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
Στιγμιότυπο από την χειροτονία του διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
Στην πρώτη σειρά μεταξή άλλων διακρίνονται ο Δημήτριος και η Ελένη Μπούση και ο Γιάννης Χίλαρης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο διάκων Μιχαήλ Γιαβρής. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
Στιγμιότυπο από την χειροτονία του διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.