ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Μίντια Πενσιλβάνιας την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 υποδέχτηκε με χαρά τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο και γιόρτασαν από κοινού τα επιτεύγματα των εφήβων και των νέων στο μπάσκετ και στον χορό, καθώς επίσης και την Κυριακή των Αναδόχων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Όρθρο και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευαγγέλου και συνεχίστηκαν με το γεύμα το οποίο παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα για την Κυριακή των Αναδόχων.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Αναστάσιος Μπουραντάς, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα της κοινότητας και κυρίως του σχολείου και της νέας γενιάς. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Γιορτή των Αναδόχων και τόνισε το σπουδαίο ρόλο που αναλαμβάνου οι ανάδοχοι για την πνευματική ζωή των αναδεξιμιών τους.

Τα χορευτικά της κοινότητας τα οποία κέρδισαν την πρώτη θέση στο φεστιβάλ χορού της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης.

Το 2020, όπως ανέφερε ο π. Αναστάσιος, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφ ενός μεν γιατί τα χορευτικά της GOYA και JOY που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Χορού της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης κέρδισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση, αφ ετέρου δε διότι η ομάδα αρένων κέρδισε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Το γεύμα παρατέθηκε λίγες ώρες πριν τη Γιορτή των Γραμμάτων που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έλαβε χώρα στην κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης όπου οι μαθητές της Ακαδημίας Αριστοτέλης παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα για τους Τρεις Ιεράρχες.

Ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου προ 16 ετών, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της μεγαλωνύμου κοινότητας και τόνισε ότι το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020, θα γιορτάσουν στην κοινοτική αίθουσα την 76η επέτειο της ιδρύσεως της κοινότητας.    

Η ομάδα των εφήβων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση.

Η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου θεωρείται μια από τις αρχαιότερες που ίδρυσαν οι Ελληνες μετανάστες στην κομητεία του Ντελάγουέρ της Πενσιλβάνιας και η οποία ακολούθησε βήμα προς βήμα την πορεία των μελών της.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από μερικές δεκαετίες έντονης δράσης στο Τσέστερ της Πενισλβάνιας αποφάσισε να αγοράσει καινούργιο οικόπεδο και να χτίσει τον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου στον αριθμό 30 East Forge Road στην Μίντια της Πενσιλβάνιας, Νοτιοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Οι πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 1915 όταν μερικές οικογένειες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την κοινότητα στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας.

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου έλκει στους κόλπους της περισσότερες από 410 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελληνοαμερικανοί, καθώς επίσης και πολλές μικτές οικογένειες.

Ο Μητροπολίτης Ευάγγελος, ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς και ο Διάκων Φιλόθεος.
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Σε πρώτο πλάνο ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος.
Τα χορευτικά των εφήβων και των νέων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, κ. Αναστάσιος Μπουραντάς ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Οι κυρίες οι οποίες σέρβιραν το πλουσιοπάροχο γεύμα.
Το χορευτικό της νεολαίας του Αγίου Γεωργίου στη Μίντια Πενσιλβάνιας, το οποίο έκλεψε την παράσταση.
Το χορευτικό του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.
Σε πρώτο πλάνο ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος ο οποίος χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.