Σωτήριος (Στηβ) Χριστόπουλος – Sotirios (Steve) Christopoulos (1960 – 2018)

  0

  O  Σωτήριος (Στηβ) Χριστόπουλος (c), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε στις 27 Ιουνίου  2018 στην Κόστα Ρίκα βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Ιουλίου 2018 από τις 6.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 36 North Pinellas Avenue, Tarpon Springs, FL 34689.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 21ης Ιουλίου 2018, στις 11.00 π.μ. στον εν λόγω ναό.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Trinity Memorial Gardens στη διεύθυνση 12609 Memorial Dr, New Port Richey, FL 34655.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τις κόρες του Γεωργία, Αντιόπη και Σωτηρία (Samantha), τη μητέρα του Γεωργία, τα αδέλφια Ευθύμιο και Παναγιώτη, τα ανίψια, Alex και Andrew και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο ταμείο υποτροφιών αποστέλλοντας τις επιταγές στο Carter Reymann Law For the Benefit of The Steve Christopoulos Memorial Scholarship Fund, 9500 Koger Blvd. N, Suite 112, St. Petersburg, FL 33702. Please make checks payable to: Carter Reymann Law Trust.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Dobies Funeral Home».

  Ο εκλιπών όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2018, βρήκε τραγικό θάνατο στη θάλασσα κάνοντας διακοπές στην Κόστα Ρίκα, με τις τρεις κόρες του.

  Είχε απομακρυνθεί κολυμπώντας αρκετά από την ακτή, σε μια περιοχή, όπου υπάρχουν, όπως αναφέρεται, επικίνδυνα ρεύματα.

  Σε κάποια στιγμή τον αναζήτησε η μεγαλύτερη κόρη του, Γεωργία, η οποία έσπευσε εκεί, όπου τον είχε δει νωρίτερα, μαζί με έναν από τους ναυαγοσώστες της παραλίας. Στην ακτή, διαπιστώθηκε ύστερα από λίγο, ότι ήταν νεκρός.

  Ο Στηβ Χριστόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Ακοβος του Δήμου Μεγαλοπόλεως της Αρκαδίας το 1960. Από μικρός διακρίθηκε για το επιχειρηματικό του πνεύμα. Στη Βοστώνη, όπου πήγε, σπούδασε Βιολογία και Ψυχολογία, με την προοπτική να ακολουθήσει την Ιατρική.

  Στη συνέχεια έκανε σπουδές για λίγα χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βοστώνης και τη Νομική, αλλά τον απορρόφησε η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αργότερα, εγκαταστάθηκε στη Φλόριδα, όπου διαμένουν και τα αδέλφια του.

  Ο Στηβ Χριστόπουλος είχε παραλάβει το πρώτο σχολείο, με την επωνυμία “Ακαδημία Πλάτωνος”, που εδρεύει στο Κλιαργουότερ και είχε ιδρύσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας και με την επιμονή και εργατικότητα που τον διέκριναν, δημιούργησε και τα υπόλοιπα οκτώ σχολεία τσάρτερ, στις περιοχές, Λάργκο, Παλμ Χάρμπορ, Σέμινολ, Σεντ Πίτερσμπουργκ, Τάρπον Σπρινγκς, Πινέλας Παρκ, Τρίνιτυ και Τάμπα, ενώ επεδίωκε την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Αμερικής.

  Ο αείμνηστος είχε τρία κορίτσια, τη Γεωργία, που είναι φοιτήτρια στο University of Florida στο Γκέινσβιλ την Αντιόπη, φοιτήτρια, επίσης, στο  University of Central Florida, και τη  Σωτηρία, που είναι στο λύκειο.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.