Συναυλία για την Ουκρανία στο Carnegie Hall

Με μια πλειάδα αστέρων και παρουσιαστή τον Richard Gere θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα η συναυλία του Carnegie Hall για την Ουκρανία.

0
52
Οι Λεωνίδας Καβάκος, Yo Yo Ma και Emanuel Ax ερμηνεύουν τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας στο Carnegie Hall (στις 8 Μαρτίου). Photo by Chris Lee

Γράφει ο Φώτιος Καλιαμπάκος

Από την αρχή της Ρωσικής εισβολής πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες, οι οποίοι με διάφορους τρόπους από την σκηνή του ιστορικού θεσμού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον πολύπαθο λαό της Ουκρανία με το τέλος του πολέμου να μην φαίνεται καν στον ορίζοντα. Ανάμεσα τους, τις πρώτες μέρες του πολέμου και ο Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος στις 8 Μαρτίου στην πολυαναμενόμενη σύμπραξή του με τους κορυφαίους συναδέλφους του Yo Yo Ma Emanuel Ax ξεκίνησαν τη συναυλία τους με την Εθνικό Ύμνο της Ουκρανία.

Όπως είχαμε επίσης αναφέρει από τις στήλες των Αναμνήσεων ο ιστορικός θεσμός προτίμησε, και για την αποφυγή εντάσεων, να μην πραγματοποιηθούν οι φετινές εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη κάποιων κορυφαίων Ρώσων καλλιτεχνών, οι οποίοι διατηρούσαν στο παρελθόν στενές σχέσεις με το Ρώσο πρόεδρο.

Από την άλλη μεριά πάντως ο διευθυντής του θεσμού Sir Clive Gilinson εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε στον αποκλεισμό καλλιτεχνών μόνο και μόνο επειδή είναι Ρώσοι. Άλλωστε δεν είναι βέβαιο για ποιους λόγους πολλοί καλλιτέχνες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια.

Ο κορυφαίος Αμερικανός βιολονίστας Itzhak Perlman και ο γεννημένος στη Μόσχα Ισραηλινός πιανίστας Evgeny Kissin θα ξανασυναντηθούν στη σκηνή του Carnegie Hall στη συναυλία αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό. (εδώ σε παλαιότερη τους σύμπραξη στη σκηνή του Carnegie Hall). Credit: Jennifer Taylor

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 8 το βράδυ. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Direct Relief, ο οποίος παρέχει φάρμακα (και άλλα υλικά υγειονομικού ενδιαφέροντος) στην Ουκρανία.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης η οποία θα διαρκέσει 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα θα εκπροσωπηθούν όλα τα είδη της μουσικής. Παρουσιαστής της εκδήλωσης και μια πλειάδας διακεκριμένων καλλιτεχνών θα είναι ο διάσημος και πολυβραβευμένος ηθοποιός Richard Gere. Την ίδια την Ουκρανία θα εκπροσωπήσει η χορωδία Dumka, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη. (Ukrainian Chorus Dumka of New York).

Και ενώ ο κατάλογος των συμμετεχόντων είναι μακρύς αξίζει να αναφέρουμε από τον χώρο της κλασσικής μουσικής τον κορυφαίο βιολονίστα Itzhak Perlman, τη διακεκριμένη συνάδελφός του Midori και τον γεννημένο στη Μόσχα, Ισραηλινό πιανίστα Evgeny Kissin, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε εντονότατα εναντίον της εισβολής και μάλιστα στα Ρωσικά.

Η διάσημη πρωταγωνίστρια του Broadway Jessica Vosk θα συμμετέχει στη συναυλία αλληλεγγύης του Carnegie Hall για τον Ουκρανικό Λαό. Credit: Richard Termine

Από το χώρο της όπερας θα συμμετάσχει η βραβευμένη και με Γκράμυ μέτζο-σοπράνο Isabel Leonard, ενώ η συνάδελφός της Angel Blue εκτός από την όπερα τραγουδάει και μιούζικαλ, όπως και η συνάδελφός της Jessica Vosk, η οποία ενώ ξεκίνησε να δουλεύει στη Wall Street είναι πια περιζήτητη πρωταγωνίστρια του Broadway. Την Τζαζ εκπροσωπούν οι Michael Feinstein και Cécile McLorin Salvant.

Τα εισιτήρια για όσους ενδιαφέρονται ξεκινούν από 45 και φτάνουν έως και 300 δολάρια. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ελάχιστα εισιτήρια ήταν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Carnegie Hall, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού της Νέας Υόρκης για την εκδήλωση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.