Πνεύμα ενότητας στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Νέας Ιερσέης του 2022

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με πνεύμα ενότητας και διάθεση προσφοράς οι ιερείς και οι ηγέτες των κοινοτήτων, των Αδελφοτήτων της Φιλοπτώχου, τα μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Ηγεσίας των 100» προσήλθαν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης η οποία συνήλθε την Δευτέρα, 16 Μαϊου 2022, στο κέντρο «The Waterfalls» στο Claymont του Ντελαγουέαρ.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση για πρώτη φορά στην ιστορία της ήταν η πρώτη μονοήμερη, καθώς η βράβευση των ηγετών των κοινοτήτων έλαβε χώρα μια εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 Μαϊου 2022 στο ομογενειακό κέντρο “The Venetian” όπου για πάνω από δέκα πέντε χρόνια  συνερχόταν η Κληρικολαϊκή Συνέλευση.

Στην συνέλευση παρέστη και μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Μητροπόλεως Ελένη Κωνσταντινίδη και ο αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Λέον Άντρης. Στην συνέλευση παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Από αριατερά διακρίνονται οι π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, Γιάννης Βασιλείου και Μάικ Οικονόμου από τον Άγιο Δημήτριο του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος, όσο και οι άλλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στον εορτασμό της 100ής επετείου της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία ως γνωστόν συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της ΑΗΕΠΑ.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Μαρτίου 2022 στην Φιλαδέλφεια και την μεγαλειώδη παρέλαση και κάλεσαν τις κοινότητες και τις λοιπές οργανώσεις να συμμετάσχουν και να παρελάσουν ενωμένοι στην παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 5ης Ιουνίου 2022 στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.  

Η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης είναι μια από τις πιο δυναμικές Μητροπόλεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης επεσήμανε ότι αυτό οφείλεται στα γερά θεμέλια και στην αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται οι 55 κοινότητες και στις 5 πολιτείες που ανήκουν στην δικαιοδοσία της. Πρόκειται για τις κοινότητες της Νέας Ιερσέης, της Μείζονος Περιοχής της Φιλαδέλφειας, του Ντελαγουέαρ, του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια.

Στο βήμα ο Σάββας Τσίβικος.
Ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς με τον Τσάρλη Σαντήλο, αριστερά και τον Αναστάσιο Ευστρατιάδη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αριστερά, ο Πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος.
Από αριστερά διακρίνονται ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως, Φιλόθεος Τομζέσκι, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, π. Χριστόφορος Οικονομίδης.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου.
Ο Επίσκοπος Μηδείσας, κ. Απόστολος ενώ υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.