ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγκάρδια και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Μαϊου 2019 στην Αθήνα. 

Ο κ. Πάιτ αμέσως μετά τη συνάντηση ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη φωτογραφία με την αναφορά: «Είναι τιμή μου να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για την επικείμενη αποστολή του και να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον κρίσιμο ρόλο που θα παίξει στην εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες των ΗΠΑ και της Ελλάδας».

Ωστόσο στη Νέα Υόρκη εντείνονται οι προετοιμασίες για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου, η οποία όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Τις προετοιμασίες συντονίζει ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος βοηθούμενος υπό του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου.

Πληροφορίες των Αναμνήσεων αναφέρουν ότι ένεκα της παρέμβασης του Μεθοδίου αποφασίστηκε το ενθρονιστήριο γεύμα να μην λάβει χώρα σε μικρό εστιατόριο, αλλά στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Χίλτον στη καρδιά του Μανχάταν. Πρόκειται για την ίδια αίθουσα χωρητικότητας 1300 ατόμων στην οποία πέρσι έλαβε χώρα το επίσημο δείπνο του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Μεθόδιος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Επίσκοπο Μηδείας ούτως ώστε η μεταβατική περίοδος να εξελιχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται και η ενθρόνιση να γίνει με τις δέουσες τιμές και να μπορέσουν μέσω ανοικτού κυκλώματος να την παρακολουθήσουν όλες οι κοινότητες ανά την επικράτεια των ΗΠΑ.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί στην ενθρόνιση του κ. Ελπιδοφόρου, κάτι παρόμοιο που είχε συμβεί προ δύο δεκαετιών με τον μακαριστό Χριστόδουλο σχετικά με τη χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Η υλοποίηση της επιθυμίας του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει πράξη χωρίς την άδεια του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, διότι η Αμερική είναι μια από τις πιο ευημερούσες επαρχίες του Θρόνου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.