ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης το απόγευμα της Κυριακής, 19ης Μαϊου 2019, αναβίωσε τα έθιμα του Πάσχα. Αν και δεν είχαν τις ανέσεις που προσφέρει η ύπαιθρος της Αρκαδίας, εν τούτοις εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που τους παρέχει η Νέα Υόρκη και έστησαν το δικό τους πανηγύρι.

Έκλεισαν για μια ακόμη φορά την 27η Οδό μεταξύ της 39ης και 40ης Λεωφόρου, στα πεζοδρόμια έστησαν τα τραπέζια και μετέτρεψαν το δρόμο σε μια τεράστια πίστα στην οποία τρεις γενιές Αρκάδων ξεδίπλωσαν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Το Πασχαλινό Γλέντι του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» είναι ένα από τα πιο μαζικά που διοργανώνονται και συμμετείχαν μέλη και στελέχη του Συλλόγου Επαρχίας Κυνουρίας με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Δημήτρη Πανάγο και άλλων αρκαδικών συλλόγων της τριπολιτειακής περιοχής.

Τιμητική θέση για μία ακόμη φορά είχαν οι ομογενείς δημοσιογράφοι, διότι όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Βουρνάς, «οι δημοσιογράφοι τιμούν το Σύλλογό με την προβολή του πολυδιάστατου έργου».

Στιγμιότυπο από το Παχαλινό Γλέντι του Συλλόγου Αρκάδων “Ο Γέρος του Μωριά”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο κ. Βουρνάς επεσήμανε ότι το Πασχαλινό Γλέντι αποτελεί ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τα μέλη και παρέχεται δωρεάν ενώ για τους φίλους τους και τους μη οικονομικώς τακτοποιημένους έβαλαν ένα συμβολικό εισιτήριο των $20.00.

Αν και στόχος του Πασχαλινού Γλεντιού δεν είναι το οικονομικό εμείς καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε έσοδα και από τις πωλήσεις των λαχείων.

Η λαχειοφόρος αγορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια ήταν πλούσια και ο κ. Βουρνάς την απέδωσε στη γενναιοδωρία των εστιατορίων «Αgnanti» και «Greek Islands Restaurant», του Θεόδωρου και του Τομ Μπουζάλα, της Αγγελικής Βουρνά, της Γκλόριας Κατσιμάλλη και του Πάνου Παπαντωνίου.

Στιγμιότυπο από το Πασχαλινό Γλέντι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Βουρνάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον αντιπρόεδρο Νίκο Πασιά και τους Νίκο Γεωργίου, Γιάννη Βλάχο και τον κ. Τσόκρη που ασχολήθηκαν με τον ψήσιμο των αρνιών και τους Κώστα Κουλούρη και Νίκο Ρεβελιώτη που ασχολήθηκαν με τα σουβλάκια.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις κυρίες του Συλλόγου που προσέφεραν τα κουλουράκια, τις δίπλες και τα άλλα επιδόρπια, καθώς επίσης και στη νεολαία μας η οποία ανέλαβε τα σερβιρίσματα», επεσήμανε ο κ. Βουρνάς.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1931 και είναι ιδρυτικό μέλος της Παναρκαδικής  Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Οι ιδρυτές και οι πρωτεργάτες του Συλλόγου καθώς επίσης και οι ηγεσίες που ακολούθησαν από τότε μέχρι και σήμερα επένδυσαν στο μέλλον του Συλλόγου, καθώς επίσης και στη γενέτειρα. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως και εκατοντάδες άλλα έργα που έχουν γίνει σε όλα σχεδόν τα χωριά της Αρκαδίας φέρουν και τη σφραγίδα των Αρκάδων της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος Χρήστος Βουρνάς με τους δημοσιογράφους. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος
Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος
Οι εθελοντές που ασχολήθηκαν με το ψήσιμο του οβελία. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος
Πρώτος από αριστερά ο πρόεδρος Χρήστος Βουρνάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν και παραμένει η αγορά του Αρκαδικού Σπιτιού στη συμβολή της 27ης Οδού και της 39ης Λεωφόρου στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.

Οι Αρκάδες και οι φίλοι τους ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια εδέσματα και τη φιλοξενία του Συλλόγου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.