Επιστημονική εκδήλωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας στο Χιώτικο Σπίτι

Η αφίσα της εκδήλωσης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας της Χίου θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Χιακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ιστορικό Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και αναμένεται να συμμετάσχουν επιστήμονες και επιχειρηματίες που ασχολούνται με την παραγωγή και την έρευνα σχετικά με τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες της μαστίχας, του θαυματουργού – ενδημικού φυτού που μεγαλώνει και αναπτύσσεται μόνο στα μαστιχοχώρια.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των χιακών σωματείων και των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων, καθώς επίσης και οι ομογενείς που ασχολούνται με την προώθηση των προϊόντων της μαστίχας στην αμερικανική αγορά.

Η Χικαή Ομοσπονδία διοργανώνει εκδηλώσεις που διαφέρουν και ενδιαφέρουν, οπως την πρόσφατη στην οποία παρουσίασε το βιβλίο της Νταγιάν Κοχίλας. Η οργανωτική επιτροπή σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη Νταϊάν Κόχυλα.

Αρχικά θα παρατεθεί δεξίωση και γευσιγνωσία ποτών και γλυκών με μαστίχα και στη συνέχεια ερευνητές και γιατροί από τη Χίο, καθώς επίσης και ομογενείς γιατροί θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πολυετών ερευνών για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Η μαστίχα Χίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα, για τις ιατροφαρμακευτικές της ιδιότητες.

Στις μέρες μας, η επιστημονική κοινότητα με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους, βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, και οι οποίες πραγματοποιούνται από ανεξάρτητους ερευνητές στην Ελλάδα και διεθνώς, σταδιακά αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα και ιστορικά έχουν καταγραφεί.

Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μαστίχα Χίου μπορεί να διαθέτει και σημαντικές μεταβολικές δράσεις κυρίως υπολιπιδαιμικές και αντιδιαβητικές, οι οποίες αποτελούν ήδη αντικείμενο περεταίρω έρευνας. Σειρά μελετών έχει αποδώσει στη μαστίχα Χίου και αντικαρκινική δράση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τη Χιακή Ομοσπονδία στο (718) 204-2550 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο chianfed@chianfed.org.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.