Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

0
Ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αριστερά, ενώ υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (http://www.greeknewsonline.com) Την ανάγκη μιας ισχυρής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένων Εθνών, συζήτησαν χθες στη συνάντηση που είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο υπουργών Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συζήτηση κάλυψε αρκετά θέματα ενδιαφέροντος, όπως η Υεμένη και η Βενεζουέλα και επιπρόσθετα «συζήτησαν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο για την πρόληψη, όσο και για την επίλυση κρίσεων σε αρκετές καταστάσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε τον κ. Πομπέο για την συνεχιζόμενη προσπάθεια μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών και ενθάρρυνε τη συνέχιση της αμερικανικής εμπλοκής και υποστήριξης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τον κ. Γκουτέρες για την τραγική απώλεια ζωών προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που επέβαιναν στην πτήση 302 των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών κι ο ΓΓ συζήτησαν – μεταξύ άλλων θεμάτων – την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη», ανέφερε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο. Που πρόσθεσε ότι ο κ. Πομπέο «εξέφρασε ανησυχία ότι οι καταστροφικές και παρεμποδιστικές δραστηριότητες του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να επιλύσουν συγκρούσεις».

Ο κ. Γκουτέρες θα ολοκληρώσει σήμερα τις επαφές του στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει και συναντήσεις με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.