Συνάντηση Παντελή Μπουρνιά στο Λημνιακό Σπίτι στην Αστόρια (βίντεο)

0
Οι Λημνιοί σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Παντελή Μπουρνιά.

Για την  επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μίλησε στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ομογένειας κ. Παντελής Μπουρνιάς σε συνέντευξη τύπου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έδωσε το παρών στο 3ήμερο Συνέδριο των Χιακών Σωματείων στο Κλίβελαντ, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου είχε σημαντικές επαφές με ομογενείς και σωματεία Λημνιών Συλλόγων όπως  τόνισε ο κ. Μπουρνιάς.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης έγραψε σχετικά στον λογαριασμό του στο fb:

Παραβρέθηκα μετά από πρόσκληση στην αιθουσα του HEPHAESTUS Pan-Limnian Association, για να συναντηθώ με μέλη του ομογενειακού συλλογου από την Λήμνο. Μετέφερα σε όλους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Κωσταντινου Μουτζούρη και συγχρόνως ενημέρωσα για την πρόοδο της Περιφερειας μας εντός της τριετίας μας. Συζήτησα την δυνατότητα και συνεργασία από τους ομογενειακούς συλλόγους στην ψηφιοποίηση των μελών τους. Επίσης ενημέρωσα για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και πως μπορούν να συμμετέχουν στη απορρόφηση αυτού. Πιο συγκεκριμένα:

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Μιχάλη Χριστοδούλου.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των κοινοτήτων της Διασπορά του Βορείου Αιγαίου, να προωθήσουμε τη συνεργασία των μελών τους και στην ψηφιοποίηση τους, να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή τους σε κοινά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρέχουμε στοχευμένα κίνητρα στους νέους που ζουν στο εξωτερικό να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό του Βορείου Αιγαίου και να είναι ποιο ενεργοί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Παρουσίασα πως σήμερα οι Digital Nomads έχουν την δυνατότητα να μένουν στην Ελλάδα παραπάνω χρόνο από πριν και να εργάζονται από την μητέρα πατρίδα. Είναι καιρός να βοηθήσουμε το έθνος στην υπογεννητικότητα και αύξηση του πληθυσμού μας. Η ομογενεια μπορεί να συμβάλει έντονα σε αυτό».

Πηγή: https://www.limnosreport.gr/

Στιγμιότυπο από την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά.
Ο Ελευθέριος Χασάπης, αριστερά και ο Παντελής Μπουρνιάς.
Ο Ελευθέριος Χασάπης, αριστερά και ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.