Εντυπωσιάστηκε και εντυπωσίασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ με την ομιλία του στην «Ανδρομέδα»

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Ρόμπερτ Μενέντεζ, Γιάννης και Μαρία Καλαφάτη και Τάσος Ζαμπάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντυπωσιάστηκε και συνάμα εντυπωσίασε ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με την ομιλία του στην ερανική εκδήλωση που φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής, 2ας Δεκεμβρίου 2022, ο ομογενής επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης στο κτιριακό συγκρότημα «Andromeda Building» στο οποίο στεγάζονται οι εταιρείες του μεταξύ των οποίων η «Andromeda Academy» και τα York Studios και York Films.

Εντυπωσιάστηκε από το αριστουργηματικό και πρότυπο συγκρότημα, αλλά περισσότερο από τα επιτεύγματα του οικοδεσπότη, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει επενδύσει και στην γενέτειρα με την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο.

Εντυπωσιάστηκε από την φιλοξενία, την απλότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Γιάννη Καλαφάτη και των συνεργατών του.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ εντυπωσίασε τους παρισταμένους με την ρητορική του, καθώς επίσης και με τις εύστοχες αναφορές στην καταγωγή του, στην πεντηκονταετή πολιτική σταδιοδρομία και στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο Τάσος Ζαμπάς στην προσέλκυση του ενδιαφέροντός του για την Κύπρο και για τα εθνικά θέματα.

Η πρώτη επίσκεψη του Ρόμπερτ Μενέντεζ στην πράσινη γραμμή και στα κατεχόμενα με την οικογένεια Ζαμπά αποτέλεσε τον καταλύτη της ενασχόλησής του με το Κυπριακό και τα εθνικά θέματα και σήμερα ο εν έτη 2022 θεωρείται ο μεγαλύτερος φιλέλληνας όλων των εποχών.

Ο κ. Μενέντεζ, ως γνωστόν, σε δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2024 θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και ο πολυεκατομμυριούχος Μπομπ Χάγκιν, ο οποίος το 2018 επένδυσε ανεπιτυχώς 35 περίπου εκατομμύρια δολάρια αυτή την φορά αναμένεται να επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ρόμπερτ Μενέντεζ, Γιάννης Καλαφάτης και Τάσος Ζαμπάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και το 2018 ο κ. Μενέντεζ κέρδισε με διαφορά της τάξεως των 10%, εν τούτοις η υποψηφιότητα Χάγκιν δεν παύει να αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και θα τον υποχρεώσει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να αντιστρέψει την δυσφημιστική εκστρατεία του αντιπάλου του.

Η εκστρατεία για την επανεκλογή του αποτελεί ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την ίδια την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Πρόκληση διότι πρέπει να διασφαλίσουμε την εκλογή του και συνάμα μια ευκαιρία, διότι οι ερανικές εκδηλώσεις πρέπει να πληθύνουν. Πρέπει να διαδέχονται η μία την άλλη και να αποκτήσουν την μορφή χιονοστιβάδας, όπως στις προεκλογικές εκστρατείες του αειμνήστου Πολ Τσόγκα και του Μιχάλη Δουκάκη.  

Ο κ. Μενέντεζ ξεκίνησε την ομιλία του ελληνικά και στην συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για το κτιριακό συγκρότημα και τα επιτεύγματα του Γιάννη Καλαφάτη και έκανε έναν παραλληλισμό με την δική του πολιτική σταδιοδρομία ως γιου ενός πρόσφυγα από την Κούβα.

Στιγμιότυπο από την εναρκτήρια ομιλία του Γιάννης Καλαφάτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις διάφορες επιτροπές της Γερουσίας, στην Επιτροπή Οικονομικών, καθώς επίσης και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου και στην νέα Γερουσία θα διατηρήσει την προεδρία της.

Επεσήμανε ότι είναι ο πρώτος ισπανόφωνος που ανέλαβε ποτέ την προεδρία μιας από τις αρχαιότερες επιτροπές της Γερουσίας και εστίασε την προσοχή του στην χάραξη της διπλωματικής πολιτικής της χώρας.    

Εκτενή αναφορά και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επίσης και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γενέτειρα λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και προκλητικότητας.

Τάχτηκε ανεπιφύλακτα κατά της πώλησης των F-16 και των F-35 στην Τουρκία και εστίασε την προσοχή του στην στρατηγική συμμαχία και συνεργασία 3 +1 της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ και τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της συμμαχίας για τα συμφέροντα της Αμερικής και των συμμάχων της.

Ο φιλέλληνας βουλευτής Ρόμπερτ Μενέντεζ, αριστερά και ο Γιάννης Καλαφάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς οι οποίοι συμμετείχαν στην ερανική εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ανδρέας Κοκόδης, αριστερά, η Εύα Χατζάκη και ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Καλαφάτης, Ρόμπερτ Μενέντεζ, Δρ. Τζορτζ Φίσερ με την σύζυγό του Γεωργία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.