Συνάντηση Γ. Γραμματέα Αποδήμων Ι. Χρυσουλάκη με επικεφαλής UNEP Ευρώπης και Μεσογείου 

0

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης υποδέχτηκε στις 9 Νοεμβρίου τον επικεφαλής του Γραφείου ΟΗΕ στην Ευρώπη, Bruno Pozzi και την επικεφαλής του Γραφείου Περιβαλλοντικού Προγράμματος ΟΗΕ (UNEP) στην Αθήνα, Tatjana Hema. Στην συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Γραμματείας των ΗΕ (Mediterranean Action Plan – Barcelona Convention Secretariat) για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας στη Ελλάδα και στελέχη από τα κεντρικά γραφεία του UNEP στην Κένυα.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παρουσιάστηκαν δράσεις που προωθούν δομές των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με το κλίμα και την κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντική και θαλάσσια προστασία στην περιοχή της Μεσογείου και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή ή είναι αποτέλεσμα συρράξεων. Ο κ. Pozzi και η κα Hema υπογράμμισαν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και των θαλασσών.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε τη σταθερή και συνεπή συμβολή της Ελλάδας, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ευόδωση των στόχων των ΗΕ αναφορικά με τις παραπάνω περιβαλλοντικές προσκλήσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για την ανάληψη από την Ελλάδα της διοργάνωσης της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» το 2024. Εξάλλου, τόνισε το δυναμισμό επιφανών στελεχών της Ελληνικής Διασποράς, ομογενών βουλευτών αλλά και επιστημόνων και την στράτευσή τους στην προσπάθεια αυτή. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρωτοποριακό έργο και τη συνδρομή Ελληνικών ΑΕΙ και επαϊόντων για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.