Συγκινητική η 36η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» (βίντεο)

Σε πρώτο πλάνο οι απόφοιτοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο περικαλλής ναός του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το απόγευμα της Παρασκευής, 7ης Ιουνίου 2019,  είχε πλημμυρίσει από γονείς, δασκάλους, μέλη και στελέχη της κοινότητας, οι οποίοι με έκδηλη τη χαρά και την ικανοποίηση ανέμεναν την είσοδο των 43 μαθητών της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος».

Ήταν η τελευταία φορά που οι μαθητές εισέρχονταν οργανωμένα στο ναό όπου οι περισσότεροι βαπτίστηκαν και στα πρόσωπά τους διέκρινε κανείς την χαρά που συνοδεύει την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών και τη λύπη, διότι θα στερηθούν το μοναδικό και ανεπανάληπτο περιβάλλον του σχολείου και της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.  

Η «Τάξη του 2019», όπως είθισται να αποκαλούν την τάξη των αποφοίτων δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη αριθμητικά, αλλά και μια από τις καλύτερες στο θέμα των επιδόσεών τους στις πολιτειακές εξετάσεις.  Περίτρανη απόδειξη, αφ’ ενός μεν, το γεγονός ότι πήραν πολλά βραβεία και υποτροφίες, εφ ετέρου δε, το γεγονός ότι έγιναν δεκτοί στα καλύτερα λύκεια, μεταξύ των οποίων το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το St.Francis Prep, Bronx Science HS και Archbishop Molloy HS.

Ο ιερατικός προϊστάμενος π. Παύλος Παλαιστίδης, ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό του προγράμματος προέτρεψε τους αποφοίτους να κατακτήσουν το μέλλον με όπλο τους την αγάπη και να προσφέρουν τις ευλογίες που έχουν δεχθεί από το Θεό και τα ταλέντα τους για το καλό της ανθρωπότητας. Παράλληλα απένειμε και τα βραβεία «Pastor’s Awards»  σε γονείς – μέλη του Συλλόγου Γονέων και Διδασκάλων που ολοκληρώνουν τη θητεία τους στο PTΑ, από τους οποίους ζήτησε να μείνουν κοντά στην κοινότητα.

Πλούσιες σε νουθεσίες ήταν οι προσφωνήσεις της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Έμιλι Σιδεράκη, της υποδιευθύντριας Γεωργίας Κακιβέλη της προέδρου της σχολικής επιτροπής Ελέην Μάλλιου και του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου Βασίλη Κακουλή.

Ο κ. Κακουλής κάλεσε τους αποφοίτους να διδάσκονται από τα λάθη τους, να επικοινωνούν άμεσα με τους φίλους τους και όχι μέσω μηνυμάτων, να μάθουν να μιλάνε και να γράφουν σωστά Αγγλικά και όχι με συντομογραφίες και σύμβολα, να μη διστάζουν να ρωτούν για ό,τι δεν καταλαβαίνουν και, τέλος, να αφιερώσουν χρόνο για προσφορά στην κοινότητα.      

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βασίλειος Κακουλής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κεντρικός ομιλητής, χρηματιστής Ανδρέας Μάλλιος, καθώς και η αριστεύσασα της Τάξης του 2015, Βασιλική Λαζαρίδη, προέτρεψαν τους αποφοίτους να εργαστούν σκληρά, να μην αποκόψουν τους δεσμούς με την κοινότητα και να συμμετάσχουν σε κοινωνική προσφορά.  

Την Τάξη του 2019 παρουσίασε η διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Τζάλλα συγχαίροντας τους μαθητές της για τις επιτυχίες τους και καλώντας τους να θέτουν πάντα υψηλούς στόχους, να αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι και μοιράζονται με τον κόσμο τις ελληνορθόδοξες αξίες και τα ιδεώδη μέσα στα οποία έχουν μεγαλώσει.

Η πρώτη αριστεύσασα (Valedictorian) Σοφία Verwoert αναφέρθηκε στον ρόλο της γνώσης και τόνισε ότι χωρίς τη γνώση «η ζωή θα ήταν πολύ διαφορετική».

Στιγμιότυπο από την είσοδο των σημαιοφόρων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Ο άνθρωπος θα ήταν τυλιγμένος στο σκοτάδι της αμάθειας και δε θα διέφερε από τα ζώα. Όσο πιο πολύ σπουδάζουμε, όσα πιο πολλά μαθαίνουμε, τόσο πιο γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Η άγνοια είναι καταστροφή, ενώ η γνώση είναι τα φτερά που μας βοηθούν να πετάξουμε στον ουρανό. Η γνώση είναι στολίδι πλούσιο, αλλά για να αποκτήσει κανείς τη γνώση πρέπει να μελετήσει πολλά για να ξέρει λίγα… Γιατί το κακό στον κόσμο δεν το προκαλεί αυτός που λέει όσα ξέρει, αλλά εκείνος που λέει περισσότερα απ’ όσα ξέρει”, ανέφερε και κάλεσε τους συμμαθητές της “να μάθουμε να επενδύσουμε τον χρόνο μας στη γνώση. Οχι η γνώση για τη γνώση αλλά η γνώση για τον άνθρωπο, για το καλό του ανθρώπου».

Η δεύτερη αριστεύσασα (Salutatorian) Χριστiνα Τσιμπούκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς το Θεό λέγοντας πως «τους χάρισε το δώρο της ζωής, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ζωής τους και τους προστατεύει κάθε μέρᨻ.

Οι γονείς ενώ παρακολουθούν την τελετή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενη στο σχολείο επεσήμανε: «Αυτό το εκπληκτικό σχολείο μας έχει προετοιμάσει όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και για τη ζωή. Οι φιλίες και οι δεσμοί που δημιουργήσαμε εδώ και οι αναμνήσεις το έχουν μεταμορφώσει σε δεύτερό μας σπίτι, δεύτερή μας οικογένεια. Και αυτό δεν μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού”, πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Έμιλι Σιδεράκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της προέδρου της σχολικής επιτροπής Ελέην Μάλλιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.