Συγκινητική προσφορά Ομογενή Ιατρού στα μέλη της Κοινότητας της Αναστάσεως στο Λονγκ Άϊλαντ

1
407
Ο ομογενής γιατρό, Δρ. Κωνσταντίνος Ζαρκάδας. Φωτογραφία: Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια τεράστια σε μέγεθος ανθρωπιάς προσφορά, ανακοίνωσε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την περασμένη Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2020, ο προϊστάμενος της Κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λόνγκ Αιλαντ, ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος.

Ανάμεσα στις άλλες ανακοινώσεις που διάβασε στους πιστούς ο π. Παντελεήμων, ανακοίνωσε και το όνομα ενός Ομογενή γιατρού, του Δρα. Κωνσταντίνου Ζαρκάδα, πατέρα τριών παιδιών, μέλους της Κοινότητας της Αναστάσεως, που εν μέσω πανδημίας και γνωρίζοντας στην οικονομική κρίση που μαστίζει πάρα πολλούς ομογενείς, που είτε έχασαν την δουλειά τους, είτε έχασαν την ασφάλεια σε ιατρική κάλυψη, θέλησε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο π. Παντελεήμων εξήγησε ότι ο ίδιος δεν θέλει και δεν χρειάζεται να γνωρίζει το όνομα ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία των ατόμων που θα ήθελαν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του γιατρού.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και η πρόεδρος της κοινότητας Στέφανι Κλαρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σε επικοινωνία των «Αναμνήσεων» με τον π. Παντελεήμων έγινε γνωστό ότι την προσφορά για παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων έκανε προς τα μέλη της Κοινότητας ο διακεκριμένος ιατρός.

Όσοι ομογενείς επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον ιατρό μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινότητα της Αναστάσεως ώστε να τους δοθεί το τηλέφωνο του γραφείου του γιατρού.

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κοινότητας της Αναστάσεως  είναι: office@ressurectionbrookville.org

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζαρκάδας είναι απόφοιτος του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και διαμένει στο Glen Cove.

Ο ομογενής γιατρό, Δρ. Κωνσταντίνος Ζαρκάδας με την οικογένειά του. Φωτογραφία: Facebook.

Η προσφορά αυτή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους την μεγάλη κοινωνική ευθύνη που κουβαλούν μέσα τους όλοι οι επιστήμονες του ιατρικού κλάδου.

Μάλιστα σε μια εποχή που η άσκηση του επαγγέλματος έχει φέρει πολλούς από τους γιατρούς αντιμέτωπους με τον κίνδυνο του κορωνοϊού, η προσφορά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία και δίνει το δικαίωμα να καυχηθούμε ότι οι Ομογενείς γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή και αποτελούν  τα πλέον ζωντανά κύτταρα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος έθεσε τα μέλη του σε συναγερμό με στόχο να αντιμετωπίσουν από κοινού την πανδημία του κορωνοϊού.

Πολλοί δε ιατροί πέρασαν και οι ίδιοι την εμπειρία των συμπτωμάτων του ιού.

Τέλος, όπως έγραψαν πρόσφατα οι «Αναμνήσεις» ο Οργανισμός GAEPIS αποφάσισε να τιμήσει τον Ελληνικό Ιατρικό Συλλογο Νέας Υόρκης, με το «Φειδιππίδειο Βραβείο».    

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Αγαπημένο μας παιδί Κωνσταντίνε μας κανείς υπερήφανους με τις πράξεις σου καθε φορά ,οΘεος να σου δίνει δύναμη και υγεία στη ζωή σου να χαιρεσε την οικογένεια σου .Οι γονείς σου Ελευτεριος και Ειρήνη Ζαρκάδας .Σε αγαπάμε πολύ.E

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.