Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των υποκλοπών-Λαβράνος: Σπάει τη σιωπή του ένα από τα πρόσωπα κλειδιά

0
O επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος
  • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

O επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος ένα πρόσωπο που έχει χαρακτηριστεί  “κλειδί”  για την υπόθεση των υποκλοπών μιλώντας για πρώτη φορά στην Εφημερίδα των Συντακτών και τους Reporters United αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator  ενώ ερωτηθείς για το αν γνωρίζει τον πρωθυπουργό, απάντησε ότι “έχουν συναντηθεί «μόνο μία φορά», πριν από χρόνια, όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ” με τη μεσολάβηση του τότε ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με την “ΕΦΣΥΝ”, ο κ. Λαβράνος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί το Μαξίμου, ενώ αναφέρεται και χαρακτηριστικά μια συνάντηση στο Λονδίνο το 2019 με Έλληνα του εξωτερικού, που δέχτηκε πρόταση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα έρευνας για την κυβερνοασφάλεια.

“Είμαι κοντά στον πρωθυπουργό, θέλουμε να κάνουμε πράγματα στο machine learning”, φέρεται να είχε πει ο Λαβράνος στον συνομιλητή του.  Στο ραντεβού αυτό όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, εμφανίστηκε ο κ. Λαβράνος και ο τότε ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ο κ. Λαβράνος ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με το Predator και τις υποκλοπές και ότι δεν έχει “μετοχική” σχέση με την εταιρεία Krikel.

Σε ερώτηση για ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα tvxs.gr και από τα οποία προκύπτει άμεση σχέση του και με τον Μπίτζιο και με την Krikel, απάντησε “πως πρόκειται για email που δεν του παραδόθηκαν ποτέ”.

Όπως αναφέρει η “ΕΦΣΥΝ”, ο κ. Λαβράνος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 2012 και ότι ζει και εργάζεται από το Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή όμως το Reporters United, αποκάλυψε ότι του έχει παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη από την ΕΛΑΣ, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά αφού όπως λέει δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις επαφές Λαβράνου και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και στην κουμπαριά του με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, με αφορμή αδημοσίευτη έρευνα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, η εφημερίδα και οι Reporters United ερεύνησαν, την αξιοπιστία προσώπων στο ΔΣ της εταιρείας ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, συμφερόντων Λαβράνου.

Όπως επισημαίνεται “σε εταιρεία συμφερόντων του ο Λαβράνος αντικαθίσταται στο Δ.Σ από δυο νέα πρόσωπα ιταλικής υπηκοότητας, τα οποία σύμφωνα με πηγές στην ιταλική αστυνομία έχουν κατασκευασμένα η πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους των οποίων ακόμα και η ύπαρξη αμφισβητείται. Η μετοχική ή διοικητική σύνθεση των εταιρειών του συχνά αναθεωρείται και διορθώνεται εκ των υστέρων με εγγραφές στο ΓΕΜΗ που έρχονται πολλά χρόνια μετά τις συμβολαιογραφικές πράξεις πρακτική εξαιρετικά ανορθόδοξη. Τέλος στη διάθεσή μας περιήλθε πλαστή ταυτότητα με Ιταλικό όνομα και με αριθμό που έχει κλαπεί. Στη θέση της φωτογραφίας απεικονίζεται ο Γιάννης Λαβράνος”, αναφέρει η ΕΦΣΥΝ.

Ο κ. Λαβράνος ερωτηθείς για την πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του απάντησε στην εφημερίδα:

“Σχετικά με την πλαστή Ιταλική ταυτότητα που μου επισυνάψατε στην από 4/11/2022 αλληλογραφία σας και που φέρει ενσωματωμένη φωτογραφία την φωτογραφία του δικού μου προσώπου και που από εσάς έμαθα την ύπαρξη της για πρώτη φορά, σας ενημερώνω ότι ήδη την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων δραστών στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (δια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας)”.

«Ήδη υπάρχουν καινούρια στοιχεία στο σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις σχέσεις του επιχειρηματία της Krikel κ. Λαβράνου με την κυβέρνηση.

Αναφέρεται κοινό ταξίδι στο εξωτερικό, το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του κ. Λαβράνου με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον κ. Δημητριάδη, για ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Αναφέρονται συναντήσεις του κ. Πιερρακάκη με τον κ. Λαβράνο στο γραφείο του τελευταίου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μην το αρνείται, ενώ ο κ. Λαβράνος φέρεται να είχε και προστασία από την ελληνική αστυνομία.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν έφερε τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο να καταθέσουν στην εξεταστική» σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο  Πρώτο Πρόγραμμα. Απαντώντας μάλιστα στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «αυτός που βουλιάζει τη χώρα στο βούρκο είναι αυτός που έχει βάλει την ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες, ακόμα και δικούς του υπουργούς, είναι αυτός που κρύβεται και δεν δίνει απαντήσεις ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε στην εξεταστική, ούτε στην PEGA, την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου». «Αυτός που κρύβεται είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν αθώο να κρύβεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει και η Ελληνική Λύση “Ένας πρωθυπουργός που δεν εμπιστεύεται ούτε τους στενούς του συνεργάτες και φέρεται ότι τους παρακολουθούσε, είναι το λιγότερο ανασφαλής και σε πλήρη σύγχυση.
Με τέτοιες συμπεριφορές συμπαρασύρει την Πατρίδα και το Έθνος στην καταστροφή. Με τι θράσος αλήθεια η Ν.Δ. θα ζητήσει πάλι από τους Έλληνες πολίτες να την εμπιστευτούν;”

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.