Ραλίτσα Σαμαρδέλη – Ralitsa Tsandarlioutis Samardelis (1935 – 2018)

  Η Ραλίτσα Τσανταρλιώτη Σαμαρδέλη (Ralitsa (Tsandarlioutis) Samardelis)  το βράδυ της Δευτέρας, 21 Μαϊου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Τζέιμς και Καλλιόπη Σαμαρδέλη, Τσάρλς και Judith Σαμαρδέλη, τα εγγόνια Αλήθεια, Χριστίνα και Τζίλιαν Σαμαρδέλη (Alethea Samardelis, Christina Samardelis και Jillian Samardelis), τη δισεγγονή Mikayla, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η σορός της το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Μαϊου 2018, από τις 4-7 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Driscoll Funeral Home, 309 So. Main Street, Haverhill, MA.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 26 Μαϊου 2018 στις 11.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην διεύθυνση 154-156 Winter Street, Haverhill, MA 01830, ενώ ο ενταφιασμός της θα λάβει χώρα αμέσως μετά στο Κοιμητήριο Linwood Cemetery στην διεύθυνση Mill Street Haverhill, MA, 01830.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε 10 Απριλίου 1935 στην Μυτιλήνη, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Ηλίας και Δέσποινα Τσανταρλιώτη έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, την Ραλίτσα, τον Θεόδωρο και την Φρόσω.

  Η οικογένεια Τσανταρλιώτη αρχικά μετακόμισε στην Αθήνα και στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Χάβερβίλ Μασαχουσέτης.

  Εδώ γνώρισε τον εκλεκτό της  καρδιάς της Τσάρλς Τσανταρλώτη με τον οποίο έζησαν μαζί 62 χρόνια και μόνον ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει.

  Η εκλιπούσα τα πρώτα χρόνια του συζυγικού βίου δεν εργαζόταν, διότι ήθελε να μεγαλώσει τα παιδιά της σε ένα ελληνοπρεπές περιβάλλον. Όταν όμως τα παιδιά της μεγάλωσαν προσελήφθη στην AT&T στο No. Andover, όπου εργάστηκε μεγάλο διάστημα.

  Ήταν ευσεβής και ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της ίδιας της κοινότητας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Χάβερβιλ της Μασαχουσέτης. Η αείμνηστη απολάμβανε την φύση, τα ταξίδια, τις κρουαζιέρες, αλλά περισσότερο από όλα λάτρευε τα παιδιά και τα εγγόνια της και τους συγγενείς της.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στο: Holy Apostles Saints Peter and Paul Greek Orthodox Church, 154 Winter Street, Haverhill, MA 01832.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.