Πουλήθηκε ο ναός της Αγ. Τριάδας Σικάγου – Στέρεψαν τα δάκρυα της εικόνας της Παναγίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εκκλησία  «Γιουνιβερσαλ Λάιφ Τσερτς» (Universal Life Church), ήταν αυτή που αγόρασε αντί του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων δολλαρίων, το οικόπεδο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Μπέλμοντ Σεντραλ του Σικάγου.

Στο μεταξύ ανακοίνωση για το θέμα της εικόνας που δακρύζει εξέδωσε η Μητρόπολη του Σικάγου σύμφωνα με την οποία ζητάει απο τους πιστούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και τους υπενθυμίζει ότι αν και είναι πιθανό να ζήσουν και να αντιληφθούν την ιερότητα μέσα απο διάφορα αντικείμενα εντούτοις η πίστη μας δεν εξαρτάται απο «σημάδια» αλλά από τον ίδιο το Εσταυρωμένο Ιησού (Α’ Προς Κορινθίους 1:20-25)

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εικόνα θα περιέλθει στην δικαιοδοσία της Μητροπόλεως η οποία έπειτα απο περίοδο προσευχής θα την εξετάσει και θα την επιστρέψει στην Κοινότητα της Αγίας Τριάδας εκδίδοντας άλλη ανακοίνωση με τα συμπεράσματα του ελέγχου.

Η εικόνα της Παναγίας η οποία από το πρωί της Κυριακής δακρύζει.

Η κοινότητα στο μεταξύ θα πρέπει τώρα να μεταφερθεί μέσα σε 75 ημέρες κι ενω δεκάδες πιστοί προσέρχονται για να δουν και να προσκυνήσουν την εικόνα.

Την απόφαση για την πώληση του ναού έλαβε ομοσπονδιακός δικαστής που ασχολείται με υποθέσεις πτώχευσης και ενω το θαύμα της εικόνας της Παναγίας που δάκρυσε, μεταδόθηκε απ’ ακρου εις άκρου σε όλο τον κόσμο.

Τόσο τα μέλη της κοινότητας όσο και ο ιερατικώς προιστάμενος ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι την Τρίτη μετά την ειδική Θεία λειτουργία, στο άκουσμα της είδησης για την πώληση του ναού και των εγκαταστάσεων της κοινότητας. Και πολλοί απο τους επισκέπτες αλλά και τα μέλη της Κοινότητας, ενω έφευγαν ακουμπούσαν ενα βαμβάκι στο σημείο που δάκρυσε η εικόνα και κατόπιν το βουτηξαν σε λαδι για να το πάρουν μαζί τους στα σπίτια τους.

Ο π. Νικόλαος Ιωνάς δήλωσε στην εφημερίδα Chicago Tribune πως όταν συμβαίνει κάτι σαν αυτό το θαύμα που συνέβη εκεί, αισθάνεται λίγο σαν παιδί μέσα σε «εργοστάσιο με καραμέλες» και απλώς νοιώθεις έναν θαυμασμό. Ο π. Νικόλαος εξήγησε στον ρεπόρτερ της εφημερίδας ότι το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά να το ζήσεις προσωπικά είναι κάτι που δεν μπορείς να το εξηγήσεις.

Η εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Στο σημείο του ναού που βρισκόταν η εικόνα προσήλθε και ο π. Μιλούνοβιτς του Σερβικού Ναού της Αναστάσεως. Ο π. Μιλούνοβιτς τόνισε ότι «η εικόνα που δακρυσε είναι θαυματουργική και αποτελεί ενα είδος προειδοποίησης από την Θεοτόκο και μητέρα του Χριστού». «Ενα είδος καλέσματος να αλλάξουμε τις ζωές μας». «Χρειάζεται», συμπλήρωσε, «να προσευχόμαστε και να είμαστε ταπεινοί».

Στο ναό προσήλθε την Κυριακή και ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, όπως είπε ο π. Ιωνάς. Ο Μητροπολίτης επιβεβαίωσε την προέλευση των δακρύων από το πρόσωπο της Παναγίας. Το πρωί της Δευτέρας η εικόνα σταμάτησε να δακρύει αλλά τα σημάδια απο τα δάκρυα ήταν εμφανή στο πρόσωπο της Παναγίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.