ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άγγιξε τις καρδιές των ομογενών και των άλλων Αστοριέων το «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» το οποίο παρουσίασε η ρεμπέτικη κομπανία το βράδυ τη Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

Οι τραγουδιστές Γιώργος Φωτάκης, Αγγελική Ψώνη και Κώστας Παλαιογιάννης ερμήνευσαν με πάθος τα αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού καθώς επίσης του Ανδρέα Μοδινού και άλλων καλλιτεχνών που παρακολούθησαν τη συναυλία.

Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους Κώστα Φωτιάδη (μπουζούκι), Λεωνίδα Ηρακλέους (μπουζούκι), Δαμιανό Ντούντου (βιολί – κιθάρα) και Νίκο Μαντούκο (κιθάρα).

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος ήταν και ο χορηγός της εν λόγω ελληνικής βραδιάς, καθώς επίσης και ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής της Αστόριας Μιχάλης Γιάνναρης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις Ελληνικές Βραδιές οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ο Γεώργιος Αλεξίου, ο οποίος ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών συνεχάρη τους καλλιτέχνες για την άψογη ερμηνεία των ρεμπέτικων τραγουδιών, τα οποία έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Αλέξίου, αντιπρόεδρος, Τζορτζ Ντέλης, πρόεδρος, Γιώργος Σταματιάδης ταμίας και Πάνος Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης συνεχάρη τη Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών για τη διοργάνωση των Ελληνικών Βραδιών και των βραδιών που διοργανώνουν και οι άλλες εθνικές ομάδες, καθώς επίσης και τους καλλιτέχνες για την ερμηνεία των τραγουδιών.

Την ερχόμενη Τρίτη, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μιχάλη Γιάνναρη. Αριστερά οι καλλιτέχνες, ενώ δεξιά ο Γεώργιος Αλεξίου και ο Πάνος Αδαμόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Το άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο της Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι Γεώργιος Αλεξίου, Πάνος Αδαμόπουλος, Γιώργος Σταματιάδης και Ανδρέας Μοδινός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τη ρεμπέτικη βραδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η προτομή του Αριστοτέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.