Πως η Ομογένεια πέρασε το Πάσχα σε επίπεδο μουσικής υπεραπαραγωγής…

Ο γνωστός και αγαπημένος στην Ομογένεια τραγουδιστής Γιώργος Τζουμέρκας έδωσε την ευκαιρία στους νέους να χορέψουν και να γλεντήσουν ελληνικά. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το Αγιο Πασχα, είναι μια απο τις ημέρες που έχουν ιδιάιτερη σημασία για την Ομογένεια.

Οχι μόνο γιατί την φέρνουν πιο κοντά στην Εκκλησία, τις ημέρες της μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και γιατί δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς ομογενείς να γιορτάσουν με φίλους, συγγενείς και γνωστούς με ενα γνήσιο ελληνικό τρόπο και με πολλά ελληνικά προιόντα.

Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία να γιορτάσουμε κοντά σε ομογενείς, είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε την περασμένη Κυριακή, στην φιλόξενη πολιτεία της Νέας Ιερσέης, στην περιοχή Ridgefield, όπου ένας καλός πατέρας και εκλεκτός επιχειρηματίας, οργάνωσε μια όμορφη «υπερπαραγωγή» με ελληνικό φαγητό και με ορχήστρα την οποία αποτελούσαν σπουδαίοι μουσικοί και μια πλειάδα ερμηνευτών, που χάρισαν το ταλέντο τους και την φωνή τους για να περάσουν όμορφα οι οικογένεις που συμμετείχαν στο γλέντι.

Ήταν μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι και εξω απο τη Νέα Υόρκη, οι ομογενείς ενδιαφέρονται και διατηρούν ζωντανά τα εθιμα του Πάσχα, με τα κόκκινα αυγά,

Ο οικοδεσπότης Μανόλης μαζί με δυο από τα τρία παιδιά του. Την κόρη του Mαρία και τον γιό του Γιώργο. Φωτογραφία: ETA PRESS

το κοκορέτσι, τα αρνιά, τις πατρο-παράδοτες σπιτικές λιχουδιές, τις πίτες και τα γαλακτομπούρεκα.

Η ατμόσφαιρα της φιλοξενίας ήταν διάχυτη και παρόλο που βρισκόμασταν για πρώτη φορά εκεί, όλοι ήταν πρόθυμοι να ανταλλάξουν ευχές και να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους. Ετσι χρήζουν ιδιάιτερης αναφοράς οι άνθρωποι που συνέβαλαν ουσιαστικά με την εργασία τους στην σύτιση, ο Ανδρέας, ο Θοδωρής, ο Γιάννης και ο κ. Νικ.

Απο το στήσιμο της σούβλας, μέχρι το σερβίρισμα των μεζέδων, του κρασιού, του ούζου και του τσίπουρου.

Ο οικοδεσπότης και οργανωτής ενός αξέχαστου Πάσχα κ. Μανόλης Γάλαρης μαζί με την φίλη του Αλίκη και ορισμένους από τους μουσικούς που ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα. Φωτογραφία: ETA PRESS

Ολοι όσοι παρευρέθηκαν, έζησαν ευχάριστες και γνήσια ελληνικές στιγμές.

Ενω, εντύπωση μας έκανε, η παρουσία των νέων και των παιδιών που έδωσε κι ενα ξεχωριστό χρώμα. Πότε χορεύοντας κάτω απο την τέντα που στήθηκε για τον φόβο της βροχής και πότε στο ειδικό δωμάτιο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή αργότερα γύρω απο το τραπέζι της κουζίνας τα μέλη της οικογένειας του κ. Γαλαρή, στάθηκαν αντάξιοι οικοδεσπότες και εξυπηρέτησαν με το παραπάνω τους φίλους τους αλλά και τους εκλεκτούς επισκέπτες.

Κάτω από τόσο όμορφες συνθήκες ήταν επόμενο λοιπόν να δημιουργηθεί ενα γλέντι απο αυτό που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα θυμόμαστε με χαμόγελο.

Τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι άνθρωποι που συνέβαλαν στο στήσιμο της οικογενειακής υπερπαραγωγής πρόσφεραν με την καρδιά τους για να δημιουργηθεί ενα υπέροχο κλίμα σε ένα πρόγραμμα με νησιώτικα, λαϊκά και όλες τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες.

Οι νέοι όχι μόνο έδωσαν το παρών τους, αλλά συμμετείχαν σε όλα τα στάδια. Από την προετοιμασία ώς και την εκτέλεση. Φωτογραφία: ETA PRESS

Στην διαμόρφωση του υπέροχου κατά γενική ομολογία προγράμματος συνέβαλαν οι μουσικοί: Μιχάλης Στουπάκης, μπουζούκι, Γρηγόρης Τζούκας, πλήκτρα, Δημήτρης Δημότσης, βιολί. Και μαζί τους οι ερμηνευτές: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Θέμης Ταχμαζίδης, Γιώργος Τζουμέρκας και Γιώργος Λουλουδάκης.

Στο τέλος όλοι ευχαρίστησαν τον οικοδεσπότη κ. Μανόλη Γάλαρη, με καταγωγή απο την όμορφη Σαντορίνη, ο οποίος κάθε χρόνο ανοίγει το σπίτι του στους φίλους τους και στους γείτονες και όλοι μαζί ζουν για μια τουλάχιστον μέρα το Ελληνικό Πάσχα, έτσι όπως θυμούνται όσοι έτυχε να έρθουν απο την Ελλάδα.

Η διαπίστωση ότι στο σπίτι που μας είχαν καλέσει, οι νέοι ξέρουν να συνυπάρχουν με τους μεγαλύτερους και μαθαίνουν να κρατούν την μέρα του Πάσχα για να συνεορτάσουν με την Οικογένεια και τους φίλους τους, έκανε αυτό το γλέντι να ξεχωρίζει και δικαιολογημένα αυτές οι λίγες γραμμές καταλήγουν σε ενα τόσο θετικό συμπέρασμα για το μέλλον. 

Ορισμένοι από τους μουσικούς που έλαβαν μέρος στην υπερπαραγωγή με φόντο το ελληνικό γλέντι για το Πάσχα. Απο αριστερά, ο Μιχάλης, ο Γιώργος, η Κατερίνα, ο Δημήτρης, ο Θέμης και ο Γρηγόρης, στα παρασκήνια της πασχαλινής υπερπαραγωγής. Φωτογραφία: ETA PRESS
Οι στιγμές της αναμονής μέχρι το ψήσιμο του οβελία. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.