ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνική Πολιτιστική Ένωση σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών και το Ταμείο της Έδρας Ελύτη του «Rutgers University» βραβεύουν τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα για την προσφορά του στην ομογένεια της Αμερικής και στον απανταχού Ελληνισμό.

Η βράβευσή του θα λάβει χώρα το βράδυ της Κυριακής, 5 Μαϊου 2019, κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου που οι προαναφερόμενοι φορείς θα παραθέσουν στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Pines Manor» στη διεύθυνση 2085 Route 27, Edison, NJ, 08817.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ταμείου της Έδρας Ελύτη, καθηγητής Πάνος Γεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση τους να τιμήσουν τον Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στον ενθουσιασμό όλων όσων εργάζονται γι αυτή την εκδήλωση, καθώς επίσης και στην ανταπόκριση των ομογενών.

Στο δείπνο αναμένεται να συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και οι ηγέτες όλων των ομογενειακών οργανώσεων της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και των κοινοτήτων.

Η αφίσα του δείπνου

Η εκδήλωση είναι η πρώτη μαζική εκδήλωση μετά το θάνατο του ευεργέτη της Εδρας Νίκου Μουγιάρη και ένα μέρος του προγράμματος θα αφιερωθεί στη μνήμη αυτού του μεγάλου ηγέτη, ευεργέτη και φιλάνθρωπου.

Ο Δρ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου θα προβληθεί το βίντεο που προβλήθηκε στην μεγαλειώδη εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ προ τριών περίπου μηνών.

«Η Ελληνική Πολιτιστική Ένωση, το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών και το Ταμείο της Έδρας Ελύτης του Rutgers University έχουν αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την διαιώνιση της μνήμης του Νίκου Μουγιάρη μεταξύ των οποίων τη διοργάνωση ετήσιων διαλέξεων και την παροχή υποτροφιών στη μνήμη του», επεσήμανε ο Δρ. Γεωργόπουλος.

Το ετήσιο δείπνο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ερανικές εκδηλώσεις και τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων ($75 για ενήλικες και $35 για φοιτητές και παιδιά) θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών και της Eδρας Ελύτη του εν λόγω πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο http://elytis.rutgers.edu/hca2019/

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την Αίμιλυ Κάφας στο (732) 983-7278, είτε μέσω e-mail στο  hca.rutgers@gmail.com.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.