Πολύς κόσμος στην εκδρομή του Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας»

Οι Σαμιώτες με τους φίλους τους σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ευάγγελου Κατρακάζου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες Σαμιώτες με τους φίλους τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ηγεσίας του Συλλόγου Σαμίων Νέας Υόρκης «Πυθαγόρας», (PanSamian Brotherhood Pythagoras of New York) και το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2024, συγκεντρώθηκαν στην παραλία του «North Hempstead State Park» στο Port, Washington της Νέας Υόρκης για να υποδεχτούν το καλοκαίρι και να περάσουν αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.

Πρόκειται για την καθιερωμένη θερινή εκδρομή που έχει διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με την υποδοχή του καλοκαιριού και ο δεύτερος χαρακτήρας σχετίζεται με την αναβίωση μιας παράδοσης που ξεκίνησε το 1913 όταν μια χούφτα πρώτης γενιάς μεταναστών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν έναν φορέα που αφ ενός μεν να προασπίζεται τα συμφέροντα των μεταναστών, αφ ετέρου να στέκεται αρωγός στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Κατρακάζος, τόσο κατά την διάρκεια της προσφώνησής του στο πικνίκ, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την τελευταία της σεζόν και ανανεώσαμε το ραντεβού στην πολυαγαπημένη μας γενέτειρα».  

Σε πρώτο πλάνο ο Στέλιος Αμοργιανός με τα άλλα στελέχη που ασχλήθηκαν με τις ψησταριές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ευάγγελου Κατρακάζου.

Ο Σύλλογος Σαμίων «Πυθαγόρας» (PanSamian Brotherhood Pythagoras of New York), ιδρύθηκε το 1913 και συσπειρώνει στους κόλπους του 150 περίπου οικογένειες που κατοικούν στην τριπολιτειακή περιοχή. Η προσφορά του στη Σάμο και στην Ομογένεια είναι αναγνωρισμένη και έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Ευάγγελο Κατρακάζο, πρόεδρο, Στέλιο Αμοργιανό (α΄αντιπρόεδρο), Αριστοτέλη Παλιατσό (β’ αντιπρόεδρο), Κώστα Παλιατσό (γραμματέα), Γιάννη Γιαννακάκη (βοηθό γραμματέα), Νίκο Γιαννακάκη, ταμία, Ντενίς Αμοργιανού (βοηθό ταμία) καθώς επίσης και τους Ντόρα Παλιατσού, Ρούλα Αμοργιανού, Κώστα Γιανακάκη, Δημήτρη Παλιατσό, Γιώργο Παλιατσό, Στέλλα Λυμπέρη, Μαρία Καρβέλα και Έλλη Πανάγου ως μέλη του Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/o-syllogos-samion-pythagoras-giortase-tin-111-epetio-tis-apeleftherosis/

https://www.anamniseis.net/tris-genies-stin-kopi-tis-vasilopitas-tou-sillogou-samion-pithagoras/

https://www.anamniseis.net/o-istorikos-syllogos-samion-pithagoras-giortase-tin-dipli-epeteio/

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ευάγγελου Κατρακάζου.
Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ευάγγελου Κατρακάζου.
Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ευάγγελου Κατρακάζου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.