Ετοιμάζονται για το Πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate NY

Οι εθελοντές σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρόεδρο Δημήτρη Μουτάφη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει πλέον οι προετοιμασίες για το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate της Νέας Υόρκης το οποίο εφέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν λαμβάνει χώρα το πλησιέστερο με την εορτή της Αγίας Σαββατοκύριακο, αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το πανηγύρι θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, 13ης Ιουλίου 2924 και θα ολοκληρωθεί το αργά το απόγευμα της Κυριακής 14ης Ιουλίου 2024.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» Δημήτριος Μουτάφης, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι αποφάσισαν να διοργανώσουν το διήμερο πανηγύρι μια εβδομάδα νωρίτερα προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να συμμετάσχουν.

Στιγμκιότυπο από τις εργασίες στον πρόναο της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς.

«Εφέτος οι ομογενείς θα απολαύσουν το διήμερο πανηγύρι στα Κάτσκιλς και μετά θα επισκεφθούν την μυροβόλο Χίο για το προσκύνημα στην ομώνυμη ιερά μονή», επεσήμανε ο κ. Μουτάφης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου, 13ης Ιουλίου 2024 με τον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα και βοηθούμενου υπό του π. Βασιλείου Λούρου και άλλων ιερέων από την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, προεξάρχοντος επίσης του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα.  

Του ύμνους θα ψάλουν ο πρωτοψάλτης και καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Απόστολος Κομπίτσης και οι ιεροψάλτες, Νίκος Τσιάδης και Στράτος Γατανάς.  

Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό θα ακολουθήσει ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Λευτέρη Μπουρνιά και τον ίδιο στο κλαρίνο, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία ξεφάντωμα με DJ. Οι προσκυνητές θα απολαύσουν την χιώτικη φιλοξενία και τα εδέσματα που θα προετοιμάσουν με μεράκι οι εθελοντές.

Στιγμκιότυπο από τις εργασίες στον πρόναο της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς.

Το πρωί της Κυριακής, 14ης Ιουλίου 2024 και ώρα 7.00 π.μ. από την Ζωοδόχο Πηγή του Μπρονξ θα ξεκινήσει λεωφορείο για την εξυπηρέτησε των ηλικιωμένων και όσων δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Λεωφορείο θα ξεκινήσει την ίδια περίπου ώρα και από το Μπρούκλιν.

Πολλές εκπλήξεις

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα» Δημήτριος Μουτάφης και τα άλλα στελέχη πλαισιωμένα από εθελοντές τις τελευταίες εβδομάδες εργάστηκαν άοκνα και αμέτρητες ώρες και επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στους προσκυνητές μεταξύ των οποίων την ολοκλήρωση του πρόναου και την επισκευή της στέγης σε όλα τα κτίρια.

Εχει γίνει πλέον παράδοση κάθε φορά που οι Χιώτες με τους φίλους τους που ανηφορίζουν για το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας να βλέπουν αλλαγές και να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι ότι ο οβολός που προσέφεραν στην προηγούμενη γιορτή έχει ήδη πιάσει τόπο. Και το πιο σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η προσφορά τους έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που εκτελούνται γίνεται εθελοντικά από τα στελέχη και τους εθελοντές του Συλλόγου.

Στιγμκιότυπο από τις εργασίες στον πρόναο της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας ο κ. Μουτάφης κάλεσε τους ομογενείς που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στο διήμερο πανηγύρι να αποστείλουν τις δωρεές τους πληρωτέες στο Northern Chios Society of Pelineon “St. Markella” στην διεύθυνση 435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726.

Για πληροφορίες ή και για δωρεές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Δημήτρη Μουτάφη (πρόεδρο), (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884, Κώστα Ράλλη (917) 468-0758, Απόστολο Λεονάρδο (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου) (917) 608-6333 είτε και την Στέλλα Ράλλη Καύκη, πρόεδρο του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας (917) 751-5163.

Το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην διεύθυνση  435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.