Τρεις γενιές στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας» (βίντεο)

0
Ο α' αντιπρόεδρος Στέλιος Αμοργιανός, ο Ευάγγελος Κατρακάζος (πρόεδρος) και ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ενώ κόβουν από κοινού την βασιλόπιτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αξέχαστες στιγμές βίωσαν οι τρεις γενιές των Σαμίων με τους φίλους τους που παρέστησαν στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμίων Νέας Υόρκης «Πυθαγόρας».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 26ης Φεβρουαρίου 2023, στο φιλόξενο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Λατέρνα» στο Μπέισαϊντ και παρέστησαν και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων συμπεριλαμβανομένης και της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ήφαιστος».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Κατρακάζος καλωσόρισε τους ομογενείς και επεσήμανε ότι η εν λόγω εκδήλωση, καθώς επίσης και όλες οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν το 2023 φέρουν το άρωμα της 110ης επετείου της ιδρύσεως του Συλλόγου. Παράλληλα τόνισε ότι όλες οι εκδηλώσεις του Συλλόγου συν τοις άλλοις έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά τους διατίθενται για την ενίσχυση του ταμείου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Ουάσινγκτον Χάιτς του Μανχάταν, π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη και τους φίλους για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου τους.

Ο π. Ιερόθεος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους δεσμούς των Σαμιωτών της Νέας Υόρκης με την κοινότητα των Αγίων Αναργύρων και τους κάλεσε την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου, να προσέλθουν στον προαναφερόμενο ναό για να γιορτάσουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας και συνάμα να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεταμορφώσεως.

Ο κ. Κατρακάζος κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη να παραστούν στον χορό που θα διοργανώσουν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Φιλόξενη «Λατέρνα».

Στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμίων “Πυθαγόρας”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σύλλογος Σαμίων «Πυθαγόρας» (PanSamian Brotherhood Pythagoras of New York), ιδρύθηκε το 1913 και συσπειρώνει στους κόλπους του 150 περίπου οικογένειες που κατοικούν στην τριπολιτειακή περιοχή. Η προσφορά του στη Σάμο και στην Ομογένεια είναι αναγνωρισμένη και έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Ευάγγελο Κατρακάζο, πρόεδρο, Στέλιο Αμοργιανό (α΄αντιπρόεδρο), Αριστοτέλη Παλιατσό (β’ αντιπρόεδρο), Κώστα Παλιατσό (γραμματέα), Γιάννη Γιαννακάκη (βοηθό γραμματέα), Νίκο Γιαννακάκη, ταμία, Ντενίς Αμοργιανού (βοηθό ταμία) καθώς επίσης και τους Ντόρα Παλιατσού, Ρούλα Αμοργιανού, Κώστα Γιανακάκη, Δημήτρη Παλιατσό, Γιώργο Παλιατσό, Στέλλα Λυμπέρη, Μαρία Καρβέλα και Έλλη Πανάγου ως μέλη του Συμβουλίου.

Ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος Ευάγγελος Κατρακάζος και τα άλλα στελέχη, ενώ ετοιμάζονται για την κοπή της βασιλόπιτας. (Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ενώ κόβει την βασιλόπιτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη από την εκδήλωση του Συλλόγου Σαμίων “Πυθαγόρας”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.