ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν το απόγευμα της  της Μεγάλης Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019, είχε πλημμυρίσει από παιδιά και νέους, δασκάλους και γονείς οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι 24 μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείο οι οποίες είχαν ντυθεί στα λευκά και εναλλάξ τηρούσαν στάση προσοχής μπροστά στον Εσταυρωμένο αρχικά και μετά την Αποκαθήλωση στις δύο πλευρές του Επιταφίου.

Την Ακολουθία τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Διονύσιος  Αναγνωστόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενο ς της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, π. Γεώργιος Αναστασίου και ο π. Κωνσταντίνος Κουμπουλής, ο οποίος είχε έρθει από Ελλάδα.

Ο π. Κουμπουλής απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τις φετινές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας επεσήμανε ότι ήταν επιτυχημένες και ότι ο ναός πλημμύριζε από ομογενείς όλων των ηλικιών.

«Είναι η τέταρτη Μεγάλη Εβδομάδα που βρίσκομαι στην Αμερική και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι οι ομογενείς τηρούν με ευλάβεια τις εθνικο-θρησκευτικές παραδόσεις και επιμένουν ελληνικά. Μας κάνουν υπερήφανους με την αγάπη τους», συμπλήρωσε.

Ο π. Γεώργιος Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μυροφόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι μυροφόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι ιερείς, π. Κωνσταντίνος Κουμπουλής, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος και π. Γεώργιος Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ιερείς π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος και π. Γεώργιος Αναστασίου και στο βάθος ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Πανάγος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μυροφόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.