ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019, είχε φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και να τελέσουν την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Ο Επίσκοπος Φασσιανής Αντώνιος,  ο οποίος ηγείται του Ιδρύματος, η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Χάϊδω Μιχάλτση και το προσωπικό υποδέχτηκαν με χαρά τα μέλη της εφορίας, την ευεργέτιδα Σταματική Βαλιώτη, την πρώην πρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου Αφροδίτη Σκιαδά, την εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 Πολέτ Πούλου καθώς επίσης και τους εθελοντές και ακολουθώντας την παράδοση απόλαυσαν νηστίσιμο γεύμα μαζί τους τρόφιμους σα μ και μεγάλη οικογένεια.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μιχαήλ όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος βοηθούμενος από τον Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο, τον αρχιδιάκονο Παντελεήμων Παπαδόπουλο και τον διάκονο Ελευθέριο Κωνσταντινίδη τέλεσαν την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής και εστίασε την προσοχή του στην σημασία της Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Ο Επίσκοπος Φασιανής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και προς όλους τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε καλή Ανάσταση.

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ είναι ο μοναδικός Ελληνορθόδοξος Οίκος στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1957 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ και έκτοτε προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους απόμαχους της ζωής.

Οι τρόφιμοιο ενώ παρακολουθούν την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Προ πέντε ετών αγόρασαν νέο κτιριακό συγκρότημα στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ το οποίο θα μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο Οίκο Ευγηρίας και Κέντρο Αποκατάστασης. Παράλληλα ξεκίνησαν τον έρανο και έθεσαν ως στόχο τις $35.000. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί $17.000.

Όσοι ενδιαφέρονται για την πορεία του έργου και του ιδίου του εράνου καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.stmichaelshomeuniondale.org/home#page

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτρικος και ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιίοτυπο από το νηστίσιμο γεύμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από αριστερά οι Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος και Χάϊδω Μιχάλτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιίοτυπο από το νηστίσιμο γεύμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από αριστερά διακρίνονται ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, η Σταματική Βαλιώτη και η Ευθαλία Κατού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.