ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε πολλές περιοχές της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης έβρεχε και οι περισσότερες κοινότητες τέλεσαν την περιφορά του Επιταφίου εντός του ναού.

Οι ομογενείς που παρακολούθησαν την ακολουθία στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια αψήφησαν τη βροχή και παρέμειναν πιστοί στην περιφορά του Επιταφίου. Το άγημα των Προσκόπων με επικεφαλής των τέως πρόεδρο Βαν Χριστάκο έφεραν με καμάρι τον Επιτάφιο, ο οποίος ήταν στολισμένος καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι περίμεναν υπομονετικά να περάσουν γονυπετείς κάτω από τον Επιτάφιο και να εισέλθουν εκ νέου στο ναό για να παρακολουθήσουν το υπόλοιπο της Ακολουθίας χοροστατήσαντος του Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου, βοηθούμενου υπό των ιερέων π. Ιωάννη Αντωνόπουλου, π. Βασίλειου Λούρου και π. Νικολάου Πάρου.

Οι ομογενείς ενώ περνούν γονυπετείς κάτω από τον Επιτάφιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

Ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος συνεχάρη τους ομογενείς που αψήφησαν τη βροχή και τους προσκόπους και ευχήθηκε όπως γιορτάσουν με κατάνυξη και την Ανάσταση και το Πάσχα.

Η περιφορά του Επιταφίου μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook των «Αναμνήσεων» και τα σχόλια των φίλων μιλούν από μόνα τους για τη χαρά όσων συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του επιταφίου στο Ναό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Από αριστερά οι π. Νικόλαος Πάρος, π. Βασίλειος Λούρος, Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος και ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Δρίτσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την περιφορά του Επιταφίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.