ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσιες σε συγκινήσεις ήταν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link  προς τιμή της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο 21ο Επενδυτικό Συνέδριο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Επενδυτικού Συνεδρίου και η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Η ηγεσία του Χρηματιστηρίου παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των ναυτιλιακών εταιρειών Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο New York Stock Exchange και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή. 

Η φετινή «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών και στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εταιριών που συμμετείχαν στο 21o Annual Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη ημέρα. To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – NYSE – υποδέχθηκε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρίες στην «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Ο Yπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος & CEO, Tsakos Energy Navigation (NYSE: TNP); Chairman, INTERTANKO 2014-2018, χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης πλαισιωμένοι από τους κκ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής, καθώς και εκπροσώπους από το ανώτατο management των ακόλουθων εταιριών που είναι εισηγμένες στο NYSE LISTED : AMERESCO (Mr. David Anderson, Executive VP & Board Member)- CITI (Mr. Emilios Kyriacou, Managing Director, Country Corporate Officer, Greece, Cyprus & Malta), DIANA SHIPPING INC. (Ms Semiramis Paliou, Deputy CEO) – DORIAN LPG (Ms Marina Hadjipateras) – MISTRAS GROUP, INC. (Mr. Dennis Bertolotti – CEO), NAVIOS GROUP (Mr. Ted Petrone, Vice Chairman)- NEW YORK COMMUNITY BANK (parent of Atlantic Bank of New York) (Mr. Joseph Ficalora, CEO), τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη εταιριών και φορέων που συμμετείχαν στο 21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum. 

O Chris Taylor, VP of Listings, NYSE – The New York Stock Exchange, καλωσόρισε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρείες και τόνισε τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και των Ελληνο-Αμερικανικών κοινοτήτων.

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς  αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.