ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσια σε συγκινήσεις ήταν η πρώτη μέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, η οποία ξεκίνησε με τη δοξολογία στον παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου και την γνωριμία με το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και συνεχίστηκε με τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αφίχθη το πρωί της Πέμπτης, 20 Ιουνίου 2019 και έγινε δεκτός με χαρά από τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, τους Επισκόπους και το προσωπικό και στη συνέχεια εισήλθε στο παρεκκλήσιο, όπου ο αγιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης τον εξέπληξε με την εικόνα του Αγίου Ελπιδοφόρου που φιλοτέχνησε γι αυτό το σκοπό.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στα στελέχη και στο προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και μεταξύ άλλων τόνισε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα δύο τελευταία χρόνια λόγω των περικοπών των μισθών και των ευεργετημάτων και των απολύσεων και μεταξύ άλλων τόνισε: «Γνωρίζω απολύτως τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ως προσωπικό τα τελευταία χρόνια, την οικονομική πίεση αλλά και την απώλεια ορισμένων συναδέλφων σας, σε σημείο που επηρέασε αρνητικά τις δικές σας επιδόσεις. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν και σας διαβεβαιώνω ότι θα συζητηθούν.

Αυτό που ζητάω απ’ όλους σας είναι υπομονή και καλή θέληση για το μέλλον. Θα το χρειαστούμε στην παρούσα κατάσταση της αγαπημένης μας Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα προχωρήσουμε. Το μέλλον μας είναι λαμπρό, αρκεί να ανοίξουμε τις κουρτίνες για να μας φωτίσει ο ήλιος της διαφάνειας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος συνέστησε σε όλους υπομονή και τους διαβεβαίωσε ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν, αρκεί να υπάρχει συνεργασία με διαφάνεια, καλές προθέσεις και υπομονή.

Ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος ο οποίος βάσει του πρωτοκόλλου κλήθηκε να παρουσιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της Αρχιεπισκοπής επεσήμανε ότι διακονεί την Αρχιεπισκοπή από το 1984 και εστίασε την προσοχή του στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και στην αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν τα στελέχη και οι υπάλληλοι ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια της κρίσης.

Οι ιεράρχες, οι ιερείς και το προσωπικό ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Αντώνιος δώρισε στον κ. Ελπιδοφόρο ένα έξυπνο τηλέφωνο iPhone, το οποίο αγοράστηκε με τα χρήματα που προσέφεραν οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια παρουσίασε έναν – ένας όλους τους παρισταμένους και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος γνωριζόταν προσωπικά με πολλά από τα στελέχη και τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια μετέβη στον δικό του γραφείο στον τρίτο όροφο όπου τον υποδέχτηκε η γραμματέας Αλίκυ Κιούριαν.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και τους Επισκόπους.

Από αριστερά ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ θα παραστεί και θα ευλογήσει δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του, με τη συμμετοχή ιερέων και πρεσβυτερών της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, Ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και Ιεραρχών εκτός Αμερικής που θα βρίσκονται εδώ για την ενθρόνιση, στο Terrace on the Park στο Flushing της Νέας Υόρκης.

Αριστερά η γραμματέας Αλίκυ Κιούριαν ενώ καλωσορίζει στο γραφείο του τον νέο Αρχιεπίσκοπο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο διακεκριμένος αγιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης, ο οπο΄θος φιλοτέχνησε και δώρισε την εικόνα του Αγίου Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο κ. Ελπιδοφόρος ενώ λαμβάνει το iPhone, δώρο των στελεχών και των εργαζομένων της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.