Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος

0
Ο αείμνηστος Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κυριακόπουλος ήταν βασικός  μέτοχος της S&B η οποία προ ετών πουλήθηκε στην Γαλλική πολυεθνική IMERYS. Ήταν επίσης βασικός μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας Μοτοδυναμικής (εισάγει την φίρμα Porsche κλπ)

Ο Κυριακόπουλος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ελβετίας άλλα την Πέμπτη έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στην Αθήνα.

Πέθανε σήμερα το πρωί.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.