Πασχαλινή διανομή τροφίμων – δώρων της ομογένειας της Νέας Υόρκης στην Αθήνα

0
66
Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την εβδομάδα από 17 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η Πασχαλινή διανομή της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στις εγκαταστάσεις τους στην Αθήνα με τη στήριξη και του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων. Κατά τη διανομή δόθηκαν περίπου 460 πακέτα τροφίμων στην Αθήνα εκ των οποίων τα 50 διατέθηκαν στην Κέρκυρα, τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής, προϊόντα μακράς διαρκείας (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, καφές κ.α.). Επιπλέον δόθηκαν όλα τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι (αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, αυγά, τσουρέκια, βούτυρο, χυμοί κ.α.) προσφορά όπως κάθε μήνα του HRF και ελληνικών εταιρειών.

Εκτός από τα δέματα δόθηκαν καινούρια ενδύματα προσφορά της Φράγκος ΑΕ και υποδήματα στα παιδιά των ωφελούμενών, ενώ τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα για το Πάσχα, δόθηκαν στο ΤΑΣΕΗ, στην ΕΤΕ, στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, και στο Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου.

Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη, και Νότας Αλαμάγκου.

Χορηγοί μας το Hellenic Relief Foundation, ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου-Κηδαλίων ΑΤΕ, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, η Αγροβιμ, η Τράπεζα Τροφίμων, η Coca Cola, μύλοι Λούλη, Ο Όμιλος The Mart, Καμηλάρης ΑΕΒΕ-Βούτυρα Αριστον, Φάρμα Χύτα Βαγγέλη (κρέας), Β Λαϊκή Αγορών μέσω του Προέδρου κ. Μουλάτου (πατάτες και αυγά), Καραμολέγκος (πασχαλινά τσουρέκια, ψωμί του τοστ), Tottis Bingo, Φράγκος ΑΕ (παιδικά ενδύματα), Μεριντιέν και Μινόγλου Μπούφαλο Πλαστ (υποδήματα).

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περιπου 800,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγοραστεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν άνω των 1.5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες.  www.hellenicrelief.org

Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.
Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.